Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

PRISJELA IM REKREACIJA

Loptali se uvečer na igralištu pa kažnjeni s 900 eura

Autor: Iva Bucić

19.08.2023. 19:36
Loptali se uvečer na igralištu pa kažnjeni s 900 eura

Foto: PU ZADARSKADaniel (24) i Denis (21) Cajo ovogodišnje ljetovanje na Viru zapamtit će po 900 eura kazne i noćenju u pritvoru u kojem su 24 sata proveli bez vode i bez hrane, a sve zbog kasnovečernjeg loptanja na igralištu kod objekta područne osnovne škole. Ljudi iz okolnih kuća učestalo negoduju zbog buke koja i danju i noću dolazi s igrališta, a jedna od tih osoba njih, iživcirana jer je lopta stalno završavala u njegovom dvorištu, dosad je, kako tvrdi baka privedenih mladića Manda Marić, više od 150 puta kontaktirao policiju. Prvi put na teren su izašli srijedu, 9. kolovoza, nešto nakon 22 sata i priveli braću koja imaju hrvatsko i njemačko državljanstvo i to zbog navodnih prijetnji čovjeku u čijem je dvorištu po tko zna koji put završila lopta.


– Oni su samo čekali da im vrati loptu, nisu ga vrijeđali. Ali taj je susjed dosad policiju zvao 150 puta, tako su mi rekli policajci, i tek kad je rekao da su mu prijetili oni su izašli na teren. Iskoristio je zapravo priliku jer su stariji dečki došli po loptu, pa je rekao da su mu prijetili. Ali i mlađa djeca koja su također svemu svjedočila rekla su da to nije istina, ali da je on njima, s druge strane, više puta rekao da će im odsjeći ruke ako se ondje nastave igrati, kazuje gospođa Marić, koja ljeta na Viru provodi od 1982. godine, otkad ondje ima vikendicu. Gospođa Marić smatra da nadležni u Viru moraju nešto poduzeti.


– Ljudima smeta buka i reflektori koji svijetle cijelu noć, a i taj susjed također ima malu unučad pa se boji da ih ne udari ta velika lopta, normalno je to. Ali treba definirati kada se može igrati na igralištu, jer će netko stradati tu. Kad mala djeca dođu kući i roditeljima kažu da im netko prijeti da će im odsjeći ruke, itekako će netko nešto poduzeti, govori gospođa Manda.


Kazna – 900 eura
No najveći problem od svega za gospođu Marić je tretman koji su njezini unuci doživjeli u pritvoru na Pagu.


– Ja sam u policijsku postaju došla s njihovim prijateljima koji su vidjeli što se dogodilo, ali njih nitko nije želio ni pogledati ni saslušati. Rekli su da će zvati ako budu trebali svjedoke, kazuje zabrinuta baka.


– Najgore je što su proveli noć i sutrašnji dan cijeli dan bez hrane i pića, nisu imali ni vode. Nisu nam dali niti da im mi donesemo hranu, jer su rekli da imaju sve, ali oni nisu zapravo imali ništa. Policajci su im rekli da će dobiti kaznu ako budu što pričali na sudu, nisu se smjeli uopće ni izjasniti i iznijeti svoju stranu priče, kazuje Marić.


Nakon što su u pritvoru zadržani 24 sata, Daniel i Denis morali su u konačnici zbog prijetnji i buke platiti 900 eura kazne.