Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

PU Zadarska

Lakše ozlijeđene dvije maloljetnice u naletu motocikla, protiv prevaranta iz Benkovca podnesena kaznena prijava

Autor: Zadarski list

06.12.2022. 09:50
Lakše ozlijeđene dvije maloljetnice u naletu motocikla, protiv prevaranta iz Benkovca podnesena kaznena prijava

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELLNa području PU Zadarske u posljednjih 24 sata dogodilo se 5 prometnih nesreća. Srećom nije bilo poginulih, no dvije osobe su teže, a dvije lakše ozlijeđene.


Danas se nešto malo prije 8 sati dogodila prometna nesreća u Ulici Antuna Gustava Matoša. Nepoznati vozač motocikla je udario dvije maloljetne pješakinje koje su prelazile cestu. Obje su lakše ozlijeđene.


Policija vjeruje da kod vozača nije postojala namjera da prikrije svoje sudjelovanje u nesreći, stoga apelira da se javi Postaji prometne policije Zadar poradi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti ove prometne nesreće.
U PP Biograd dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom i 20-godišnjakinjom koje se sumnjiči za krađu. Oni su provalili u radni stroj 24-godišnjaka i odakle je otuđeno gorivo i alat.


Ukupna materijalna šteta iznosi oko 5 tisuća kuna. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv oboje osumnjičenika, nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.


Policijski službenici PP Benkovac-Obrovac završili su kriminalističko istraživanje koje je provedeno nad 51-godišnjakom koji se sumnjiči za prijevaru.


Sumnjiči ga se da je u kolovozu 2022. godine, temeljem ugovora o izvođenju građevinskih radova na nekretnini na obrovačkom području, od 55-godišnjeg vlasnika primio novčani iznos od oko 94 tisuća kuna, dok građevinske radove nije izveo niti je oštećenom vratio novac. Također, oštećeni je za potrebe izvođenja radova, osumnjičenom posudio i svoje kombi vozilo koje mu osumnjičeni nije vratio.


Vozilo je tijekom istrage vraćeno vlasniku, a protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava.