Utorak, 20. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zbraja se šteta

Kuća će se obnoviti, bitno da nema ljudskih žrtava

Autor: Toni Perinić

05.12.2022. 11:35
Kuća će se obnoviti, bitno da nema ljudskih žrtava

Foto: Toni PerinićJučer smo izvjestili o eksploziji plinske boce, koja je izazvala požar na obiteljskoj kući u Privlaci, predjelu Sebačevo. Jutro nakon, policija je u potpuno uništenom i izgorenom prizemlju kuće vršila očevid, a rodbina, susjedi i prijatelji u nevjerici su promatrali mjesto tragedije, koja je, srećom, prošla bez ljudskih žrtava.


– U obiteljskoj kući u Privlaci došlo je do eksplozije plina uslijed čega je izbio požar u prizemlju kuće. Na mjesto događaja izašle su sve žurne službe te je ženskoj osobi u dobi 64 godine i muškoj osobi u dobi od 28 godina pružena liječnička pomoć u Općoj bolnici Zadar gdje je utvrđeno kako je ženska osoba teže ozlijeđena dok su muškoj osobi konstatirane lakše tjelesne ozlijede. Požar su ugasili vatrogasci, a policijski službenici će provesti očevid kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog događaja, kazali su iz PU Zadarske.


U trenutku nemilog događaja, u kući su se nalazili majka i sin, a prema riječima njihove šokirane i potresene rođakinje Kristijane Požarine, eksplozija je odjeknula cijelom Privlakom.


Jako je “grunulo”
– Jutros sam tek u potpunosti postala svjesna što se dogodilo i ne mogu opisati tugu koju osjećam. Obitelj mi živi u drugom dijelu dvojnog objekta i rekli su da je uistinu jako “grunulo”. Odmah su istrčali iz kuće, a brat je potrčao u vatrom zahvaćenu kuću izvući strinu i rođaka. Strina je zadobila opekline, dok je rođak prošao s lakšim tjelesnim ozljedama i teškim šokom, kroz suze nam prepričava Kristijana, napominjući kako je ozlijeđena žena, njezina strina sad dobro, ali je pretrpjela opekline drugog i trećeg stupnja.


– Materijalno je nebitno, kuća će se obnoviti, ali važno je da ozdrave i budu dobro. Mještani su se odmah jučer počeli okupljati i nuditi pomoć i sve što treba. Oni su sad smješteni u svoj privremeni dom, dodaje Kristijana.


U pomoć su odmah priskočili i Privlački vatrogasci na čelu s Valterom Jurcem te načelnik Gašpar Begonja. Kako navodi naša sugovornica, vatrogasci će po završetku očevida očistiti i isprati prostorije.


– Neizmjerno smo zahvalni svima koji pomažu. Gospodin Valter iz DVD-a se sam ponudio da njegovi dečki srede požarište nakon što policija odradi svoj posao. Ljudi stalno zovu, od jutra imam na stotine poziva iz Hrvatske i nozemstva, svi žele pomoći. Svi ćemo sad biti uz njih više nego ikad, dodaje za kraj Kristijana, koja je također aktivna u brojnim humanitarnim akcijama na području naše županije.Općina će pomoći s 50 tisuća kuna


Kontaktirali smo i načelnika Gašpara Begonju, koji je kazao kako će Općina na idućoj sjednici Vijeća donijeti odluku o pomoći ovoj obitelji.


– Iznimno mi je žao zbog tragedije koja je pogodila ovu obitelj. U ovom trenutku najbitnije je da nema ljudskih žrtava, da svi budu dobro, a ja ću, kao općinski načelnik predložiti Vijeću da na idućoj sjednici donesemo odluku o donaciji pedeset tisuća kuna. Vjerujem i u mještane Privlake, koji su više puta pokazali svoje veliko srce, naglasio je Begonja.