Nedjelja, 23. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Županijska lučka uprava

Kreće rekonstrukcija prva tri gata u luci u Biogradu

Autor: Alen Plahinek

16.02.2023. 08:44
Kreće rekonstrukcija prva tri gata u luci u Biogradu

Foto: Županijska lučka upravaProšlog tjedna Županijska lučka uprava Zadar izdala je obavijest da se kreće u rekonstrukciji prva tri sjeverna gata u luci u Biograd, u lučkom bazenu Jaz. Kontaktirali smo Davora Škibolu, ravnatelja Županijske lučke uprave Zadar, kako bi saznali o kakvom se projektu radi.


– Plan nam je kroz dulji period rekonstruirati cijelu luku jer su neki gatovi jednostavno pali u more, što je ujedno i glavni razlog zašto smo krenuli u ovaj projekt. Kroz nekih mjesec dana krećemo s rekonstrukcijom prva tri sjeverna gata. Ne mogu reći točno kada jer javna nabava još nije završena. Nakon toga, ostat će nam još tri gata za rekonstruiranje. Oni su isprojektirani i u fazi su dobivanja građevinske dozvole. Nakon toga će i oni ići u rekonstrukciju. Cijeli ovaj projekt je naš, odnosno mi, kao Županijska lučka uprava, smo nositelji tog projekta. Rekonstrukcija ova prva tri gata koštat će 752.000,4 eura. Rok izvođenja radova je pet mjeseci, ukratko nam je kazao Škibola.


Osim sa Županijsku lučku upravu, ovaj projekt od iznimne je važnosti za sam grad Biograd na Moru. Iz Grada su nam poručili kako jedva čekaju da projekt krene te završi kako bi dobili novu i bolju luku.
– Sanacija gatova u luci Biograd- lučki gat izrazito je bitan za grad Biograd na Moru. Postojeći gatovi su dotrajali i za dobrobit domicilnog stanovništva i građana te cjelokupnog izgleda infrastrukture izrazito je bitno da se napokon ušlo u cijeli proces rekonstrukcije. Za lučki bazen je nadležna Županijska lučka uprava koja je odlučila riješiti dugogodišnji »nered« u luci Jaz. Projekt sam po sebi doprinosi razvoju grada i svih lučkih djelatnosti. Veselimo se ovom projektu koji smo dugo čekali jer time otvaramo prostor novom iskoraku u budućnosti privezišta kojom će koncesionar Županijske lučke uprave odrediti koncesije za prve brodove, poručili su nam iz Grada Biograda na Moru.