Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Šime Mršić podnio ostavku

Kalmeta: Zalagat ćemo se da se Mršićevo mjesto imenuje netko iz Zadra

Autor: Marina Vlakić

07.11.2022. 11:46
Kalmeta: Zalagat ćemo se da se Mršićevo mjesto imenuje netko iz Zadra

Foto: Arhiva ZL/Marin Gospić



Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Šime Mršić, podnio je ostavku na dužnost koju obnaša od 7. siječnja prošle godine te sada čeka razrješenje od strane Vlade i povratak u Zadar, kazao nam je danas u telefonskom razgovoru. Time su se potvrdile spekulacije koje su se mogle nedavno čuti u stranci kada je Mršić obavio prve razgovore na ovu temu.


– Ostavku podnosim iz osobnih razloga, o detaljima ne želim govoriti, ali ćemo se i dalje viđati u lokalnoj politici. Svoj sam posao radio odgovorno i časno i zahvalan sam svima koji su me podržavali u kandidaturi za ovu poziciju, od predsjednika Županijskog odbora gospodina Božidara Kalmete, do članova ŽO-a, a zahvaljujem se i premijeru Andreju Plenkoviću i ministrici Mariji Vučković što su mi pružili šansu da obnaša ovako odgovornu dužnost,  kazao nam je Mršić.Hoće li Zadar dobiti novog državnog tajnika, pitali smo čelnika županijskog HDZ-a, Božidara Kalmetu, koji potvrđuje kako je zaista riječ o privatnim razlozima te Mršićeva ostavka nema niti kakve veze s politikom ili nečijim nezadovoljstvom.


– On me je obavijestio o tome i prihvatio sam, iako mi je žao jer je iznimno dobar čovjek i velik radnik, ali moramo uvažiti nečije osobne razloge. Radio je u važnom resoru i odluka mu sigurno nije bila laka, ali ju je donio i mi je moramo poštivati. Što će sada biti dalje, ne znam, naravno da ćemo se svakako zalagati  da se na to mjesto opet imenuje nekoga iz Zadra, kazao nam je Kalmeta.