Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

filipjansko-zadarski bend

Jeremiah’s predstavili novi spot i singl »My Love Is Gonna Hurt You«

Autor: Portal ZL

16.07.2023. 16:22
Jeremiah’s predstavili novi spot i singl »My Love Is Gonna Hurt You«

Foto: Vladimir MiketaNakon ovogodišnjih koncerata po cijeloj Hrvatskoj te paralelnog rada u studiju, pobjednici 22. HGF-a i 9. Croatian Blues Challengea, filipjansko-zadarski bend Jeremiah’s publici predstavljaju novi singl »My Love Is Gonna Hurt You«, emotivnu, energičnu i »mračnu« ljubavnu pjesmu snimljenu u zadarskom studiju Twenty Twenty pod palicom producenta i porinovca Jere Šešelja.


Mračna ljubavna vibra


– Pjesma »My Love Is Gonna Hurt You« po atmosferi i tematici donosi mali iskorak od našeg prijašnjeg rada te predstavlja aranžmanski širi pristup pričanja priče. Kroz taj naš kaotični proces stvaranja pjesme, sama od sebe nametnula se konkretnija upotrebe klavijatura koje su skupa s vokalima zaslužne za tu »mračnu ljubavnu vibru« koju smo nastojali postići s obzirom na sam tekst pjesme, kažu iz benda.

Za potrebe pjesme u studijskom snimanju bend je prvi put upotrijebio akustičnu gitaru, a neke kratke dionice su otpjevane uz podršku back vokala koji su sudjelovali na njihovom prijašnjem singlu »Alibi«. Sam kostur pjesme je nastao još prije godinu dana u sklopu kreativnog procesa na probama te iz benda kažu da je već neko vrijeme izvode na koncertima uz odlične reakcije publike.


– Kao što se može zaključiti po naslovu pjesma je očito ljubavne tematike, ali ne govori o onoj početnoj fazi »leptirića u trbuhu«, već o onome što se događa kad oni iz svakojakih razloga iščeznu iz jedne osobe. S obzirom na to da u bendu imamo pjevača i pjevačicu i to da tekst pjesme progovara o dvije percepcije završne faze nekog odnosa, za formu pjesme se najbolje pokazalo da bude koncipirana kao neka vrsta našeg unutarnjeg dueta u bendu. Jesu su sukobljeni pogledi na nekadašnju vezu ipak jednaki, može li ljubav povrijediti ili je na kraju ona zapravo najveća osveta, zaključite sami, govore iz benda čiji se spot može pogledati na službenom YouTube kanalu.


Talentirani snimatelj


Autor spota je Vladimir Miketa, talentirani snimatelj s dugogodišnjim iskustvom u filmskoj industriji. Između ostalog može se pohvaliti i radom na velikim snimateljskim projektima kao što su »Game of Thrones« i »Vikings«.


– Kada su me kontaktirali iz benda da bi radili spot i kad kada sam prvi put čuo pjesmu bio sam dirnut tekstom i malo šokiran. Nedavno sam izašao iz veze i prolazio sve ono što s tim ide i moram priznati da mi nikad nije bilo teže režirati nešto. Sam scenarij je mijenjan nekoliko puta te, kako sam prolazio sve te faze nakon prekida, tako se i ideja mijenjala sa mnom. U jednom trenutku prolazeći kroz osobnu katarzu mi je i refren potpuno promijenio značenje i tad je scenarij prošao zadnju promjenu, a spot dobio konačan oblik. Glumci su me ostavili bez teksta, naročito curica i dečko (Leona Eškinja i Šime Baričić) svojom voljom i profesionalnošću. Snimali smo ukupno 4 dana i sve je snimano u Zadarskoj županiji. Veliko hvala svima koji su pomogli oko spota, a pogotovo i ostalim glumcima – Toni Opačić, Natali Mahmić, Ante Mišlov, Marija Mišlov, kaže Vladimir Miketa, redatelj spota.