Četvrtak, 5. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

ZADARSKA ŽUPANIJA

Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja start-up tvrtki

Autor: Zadarski list

21.10.2022. 10:55
Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja start-up tvrtki

Foto: PixabayZadarska županija objavila je Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja START-UP (razvojnih) tvrtki. Namjena dodjele bespovratnih potpora je razvoj i promocija start-up poduzetništva, povećanje broja novoosnovanih društava, otvaranje novih radnih mjesta i rast gospodarske djelatnosti Zadarske županije.


Korisnici potpora su mikro subjekti malog gospodarstva definirani Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva (poduzetnici koji imaju najmanje 2, a manje od 10 zaposlenih) koji imaju sjedište i poslovanje na području Zadarske županije, obavljaju djelatnost tijekom cijele godine i koji su registrirani nakon 01. siječnja 2021. godine.


Bespovratne potpore dodjeljuju se za osnaživanje kapaciteta mikro gospodarskih subjekata, povećanje konkurentnosti, stvaranje povoljnijeg i kvalitetnijeg poslovnog okruženja i povećanje stope rasta gospodarstva. Pojedinačni iznos potpore zavisi o iznosu prihvatljivih troškova projekta (ulaganja), a može iznositi najviše 15.000,00 kuna.
„Zadarska županija trenutno bilježi značajan rast gospodarskih aktivnosti i rekordnu zaposlenost. Da bi se održao rast gospodarstva potrebno je održati investicijsku aktivnost. Zadarska županija u okviru svojih proračunskih mogućnosti ima niz mjera za potpore poduzetništvu, a pred nama je jedna nova mjera potpore razvojnim tvrtkama od koje također dosta očekujemo“, poručio je župan Božidar Longin pozvavši poduzetnike koji udovoljavaju uvjetima programa da podnesu zahtjev za dodjelu potpora za poticanje razvoja START-UP (razvojnih) tvrtki.


U tekstu Javnog poziva objavljenog na mrežnoj stranici Zadarske županije opisani su uvjeti i način provedbe ovog Programa.