Nedjelja, 19. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bili brig i Višnjik

Hrvatski olimpijski dan u Zadru obilježit će se na dvije lokacije

Autor: Portal ZL

10.09.2023. 20:09
Hrvatski olimpijski dan u Zadru obilježit će se na dvije lokacije

Foto: AK Alojzije StepinacOvogodišnje tradicionalno obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana održat će se u ponedjeljak 11. rujna i to na dvije lokacije u Zadru.


Prva je igralište Osnovne škola Zadarski otoci na kojem učenice i učenike nižih razreda očekuje demonstracija olimpijskih trkačkih, skakačkih i bacačkih atletskih disciplina. Početak je u 16 sati.


Centralni događaj je predviđen za 18 sati na atletskoj stazi Sportskog centru Višnjik.  Uz paljenje olimpijskog plamena i podizanje olimpijske zastave članovi Atletskog kluba Alojzije Stepinac pokazat će svoja znanja i vještine popularnih atletskih disciplina. 

– Pozivamo djecu i mlade da nam se priključe i uveličaju ovaj dan. Riječ je o događaju koji, osim važnosti bavljenja sportskom aktivnošću, promiče olimpijska načela izvrsnosti, razumijevanje, mir i solidarnost među ljudima, rekao je glavni trener kluba Slobodan Miolović.


 Sportska zajednica grada Zadra i Sportska zajednica Zadarske županije i ove godine podupiru ovu manifestaciju koja doprinosi očuvanju sjećanja na davnu 1991. godinu kada je osnovan Hrvatski olimpijski odbora .