Četvrtak, 13. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

FALKENSTEINER PUNTA SKALA

Hrvatska dobila predstavnike na svjetskom finalu Esports turnira Red Bull Flick!

30.10.2022. 20:01
Hrvatska dobila predstavnike na svjetskom finalu Esports turnira Red Bull Flick!


U Falkensteiner Punta Skala resortu je 29. i 30. listopada održana velika završnica Red Bull Flick turnira. Pobjednički par branit će boje Hrvatske na svjetskom finalu u Kopenhagenu.


Red Bull Flick je Counter-Strike:Global Offensive turnir koji se održava svake godine otkad je 2019. godine debitirao na gaming pozornici i stekao brojne obožavatelje. Natjecanje je to koje od amatera i polu-profesionalnih igrača u dva-na-dva turniru traži gotovo savršenu igru na posebno dizajniram mapama. Red Bull Flick 2022. okupio je sudionike iz čak 40 zemalja!


Jedinstvena stvar kod Red Bull Flicka je format dva-na-dva. Umjesto uobičajenih pet-na-pet, Red Bull Flick zahtjeva dobrog partnera u brzoj akciji na manjim i lakše dostupnim mapama, što je moguće samo uz uzbudljiv format 2v2.
Nakon odigranih hrvatskih online kvalifikacija dobili smo parove koji su sudjelovali na LAN završnici u resortu Falkensteiner Punta Skala u Petrčanima. Za titulu najboljeg hrvatskog kanteraškog para borili su se Marko ‘Maki’ Mijatović i Gabrijel ‘Šego’ Šego iz tima Tigrovi te Krunoslav ‘Salted’ Katalinić i Neo ‘Neooo’ Čikić iz tima Linpe.


Iako je gaming spektakl u Falkensteiner Fortis Clubu priredio niz nevjerojatno zanimljivih borbi, ekipa Tigrovi izdominirala je i tako osigurala mjesto u svjetskom finalu Red Bull Flick turnira.


“Jako smo zadovoljni i ovaj turnir nam je pokazao da imamo još prostora za napredak. Trenirat ćemo i vježbati do odlaska u Kopenhagen kako bismo bili što spremniji za veliku pozornicu!”, rekao je Marko ‘Maki’ Mijatović iz tima Tigrovi.


Nagradni fond za završnicu je čak 500 000 eura, a još jedna zanimljiva vijest za regiju je da su službeni ambasadori Red Bull Flicka za ovu godinu zvijezde G2 Esportsa Nikola ‘NiKo’ Kovač i Nemanja ‘huNter’ Kovač. Najbolji iz kvalifikacija igrat će protiv profesionalnih kanteraša u studenom, a samo jedan par može osvojiti titulu prvaka Red Bull Flicka.


“Bilo je zanimljivo komentirati ove mečeve jer su za razliku od onih standardnih koji se igraju pet na pet, ovi puno intenzivniji. Esport svakako ima svoje posebnosti i za komentatore. U nogometu komentatori znaju da tekma traje 90 minuta, a ovdje turnir, ovisno o rezultatima, može potrajati i duplo više od planiranog vremena. Naš je posao prenijeti publici situaciju s ekrana na zabavan, ali i analitičan način. Tako je jedan u ulozi ‘play-by-play’ komentatora što znači da prenosi situaciju u stvarnom vremenu, a drugi komentator je u ulozi analitičara te on prenosi gledateljima stategiju i taktiku timova na svakom meču”, rekao je ‘caster’ Toni Jurić.


Sve ekipe koje su sudjelovale na LAN završnici u Zadru kući odlaze s odličnim nagradama. Iskustvo natjecanja u Fortis Club gaming areni Falkensteiner Punta Skala resorta te A1 nagradni novčani fond od 35 000 kn samo su neke od njih. Ipak, zaigrati protiv najboljih s gaming scene na velikoj pozornici u Kopenhagenu, mnogima je zasigurno najveći san.