Četvrtak, 20. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

30. svibanj

Gradonačelnik Dukić i župan Longin uputili čestitke povodom Dana državnosti

Autor: K.E.

30.05.2024. 10:09
Gradonačelnik Dukić i župan Longin uputili čestitke povodom Dana državnosti

Foto: Mislav KlanacPovodom Dana državnosti zadarski gradonačelnik Branko Dukić i župan Božidar Longin uputili su čestitke koje prenosimo u cjelosti.


– Drage Zadranke i Zadrani, u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora dostojno proslavimo Dan državnosti Republike Hrvatske, koji je prigoda da iskažemo zahvalnost i počast svima onima koji su sudjelovali u obnovi samostalne hrvatske države, u njezinoj obrani i oslobađanju, a naročito onima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne nam Hrvatske.


Čestitam vam 34. obljetnicu ovog simbola uspostave hrvatske države, slobode i demokracije, poručio je Dukić.
– Poštovani stanovnici Zadarske Županije, slaveći Dan državnosti Republike Hrvatske, koji se obilježava u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine, prisjećamo se odlučnosti ustrajnosti svih onih koji su doprinijeli izgradnji naše Domovine.


Najveću zahvalnost dugujemo svim hrabrim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote ugradili u stvaranje slobodne i neovisne Hrvatske, danas punopravne članice Europske unije i NATO saveza. Svima vama, ali i ostalim građanima Republike Hrvatske sretan Dan državnosti, poručio je Longin.