Srijeda, 31. svibnja 2023

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Unatoč blokadi proračuna

Grad Zadar će isplatiti uskrsnice umirovljenicima

Autor: Marina Šaponja

20.03.2023. 14:32
Grad Zadar će isplatiti uskrsnice umirovljenicima

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELLDobra vijest za umirovljenike stiže iz gradske uprave. Unatoč blokadi proračuna isplata uskrsnica za oko 700 umirovljenika s najnižim primanjima nije upitna. Informaciju je potvrdio Ivan Mijolović, gradski pročelnik UO-a za financije.


– Uskrsnice se mogu isplatiti iako je proračun blokiran. To je odluka iz prethodnog razdoblja i ova situacija neće utjecati na uskrsnice. Oko 700 umirovljenika je obuhvaćeno isplatom, a riječ je o onima s najnižim mirovinama. Umirovljenici s mirovinama ispod 1500 kuna, odnosno 199,2 eura dobit će uskrsnice u iznosu od 400 kuna, odnosno 53,1 eura, izjavio je pročelnik Mijolović.


Broj umirovljenika kojima će se isplatiti uskrsnice ove godine sličan je kao i lani, a isplate će krenuti početkom travnja.
Grad Zadar jedan je od 60 hrvatskih gradova gdje vode računa o sugrađanima s najnižim mirovinama, pa već dugi niz godina isplaćuju uskrsnice. Onima s malim mirovinama svaka kuna, odnosno euro dobro dođe, pa će si zadarski umirovljenici za nadolazeće uskršnje blagdane ipak moći priuštiti malo izdašniji blagdanski stol.


Osim Zadra, u Zadarskoj županiji uskrsnice umirovljenicima isplaćuju još i gradovi Biograd i Pag te pojedine općine od kojih se ističe Vir gdje su prvi primijenili ovu praksu.