Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Jubilej Zadarskog lista

[FOTO] S ponosom ističemo kako smo jedan od stupova zadarske medijske scene

Autor: Nikolina Lucić

14.04.2023. 13:43
[FOTO] S ponosom ističemo kako smo jedan od stupova zadarske medijske scene

Foto: Luka JeličićDragi naši čitatelji, Zadarski list danas je proslavio svoje 8000. izdanje. Prvi broj svjetlo dana ugledao je 3. studenog 1994. godine, a tijekom skoro tri desetljeća političkih, društvenih i ekonomskih turbulencija u gradu i regiji Zadarski je list uvijek bio uz svoje čitatelje i pravovremeno im donosio točne informacije. Kako bi sa stilom proslavili okrugli osam tisućiti broj za kolege, prijatelje i suradnike Zadarskog lista priredili smo veliko druženje u našoj novoj redakciji. U ležernoj atmosferi proslavili smo našu važnu obljetnicu i još jednom podsjetili da je Zadarski list jedini i pravi zadarski medij, koji uvijek stoji s pozitivne strane duge.


Tek nam je 8 tisuća brojeva!


Toni Perinić, izvršni urednik Zadarskog lista tom je prigodom naglasio kako je Zadarski list danas sveprisutan u životu grada, a u njemu su i sve najbitnije nacionalne teme.


– Nemoguće je zamisliti kavu na špici bez listanja novine, pregledavanja dnevnih novosti koje su najaktualnije i najrelevantnije. Imperativ je istina i pozitiva jer u vremenu u kojem živimo bombardirani raznim brzim informacijama, nije lako sačuvati povjerenje i naklonost čitatelja. U osam tisuća brojeva utkane su riječi i fotografije ljudi koji, nažalost, više nisu s nama, ali kroz Zadarski list žive zauvijek, kazao je Perinić i dodao kako se Zadarski list uvijek bazirao na malog čovjeka te ističe tople ljudske priče, a aktivno prati i političke te gospodarske teme bitne za našu Županiju.

 


– Zadarski list je danas sveprisutan u životu grada, a u njemu su i sve najbitnije nacionalne teme. Imperativ je istina i pozitiva jer u vremenu u kojem živimo bombardirani raznim brzim informacijama, nije lako sačuvati povjerenje i naklonost čitatelja, dodao je Perinić.


V. d. glavnog urednika Novog lista, izdavača naše novine, Ivica Tomić pak istaknuo kako je  Zadarski list uvijek bio uz svoje građane, a kolege novinari, fotoreporteri i cijela redakcija kao svoj najvažniji zadatak uvijek su vidjeli donošenje istinitih i pravovremenih informacija, kako loših, tako i dobrih u svim sferama zadarskog javnog života.


– Kada je Novi list prije malo više od godine dana i službeno preuzeo vlasništvo nad Zadarskim listom cilj nam je bio novinu transformirati u moderan i ažuran medij temeljen na povjerenju čitatelja. S nama je mlada i ambiciozna redakcija stručnjaka i novinara koji sa žarom svako jutro dolaze na posao, kazao je Tomić, ističući kako Novi list u Rijeci te redakcija u Zagrebu pokriva sva najvažnija zbivanja u skoro cijeloj zemlji.


– S ponosom ističemo kako smo jedan od stupova zadarske medijske scene koja baštini dugu tradiciju medijske industrije. Zadar je prosperitetna sredina koja svakim danom postaje sve prepoznatljivija, što naš posao čini još težim, ali istovremeno i važnijim, zaključio je Tomić.


Najvažniji zadarski brend


Predsjednica uprave Novog lista Ankica Kruljac istaknula je kako Zadarski list sljedeće godine slavi još važniji jubilej – 30 godina postojanja!


– Uz činjenicu da je Novi list najdugovječnija novina i izdavačka kuća u Hrvatskoj te uz 30. obljetnicu Zadarskog lista, koju slavimo sljedeće godine, dokazujemo kako smo najveća i najvažnija domaća medijska kuća. Kada smo prije malo više od godine dana ušli u Zadarski list zatekli smo mladu ekipu željnu rada i usavršavanja, što je za nas bila sretna i pozitivna okolnost i prilika za daljnji rast i razvoj u motivirajućoj atmosferi, pojasnila je Kruljac, istaknuvši kako je njihova vizija Zadarskog lista da on bude centar za mlad i obrazovan kolektiv, koji teži radu u modernom mediju koji je već zaslužio povjerenje čitatelja.


Foto


Zadarski list proslavio 8000. broj


avatar

Snimio: Luka Jeličić


14.04.2023. 13:41Galerija

Foto: Luka Jeličić


Našem su se druženju odazvali mnogi kolege iz drugih zadarskih redakcija, kao što je eZadar, 057info, Diadora TV i HRT, ali i mnogi uvaženi gosti iz javnog i političkog života, kao što su gradonačelnik Zadra Branko Dukić, župan Božidar Longin, državni tajnik Josip Bilaver te brojin uglednici iz javnog života grada Zadra. Župan Božidar Longin pohvalio nam se kako svaki dan započinje čitanjem Zadarskog lista, koji ga spremno čeka u njegovu u redu te kako Zadarski list i Zadarska županija gotovo pa dijele i godišnjicu osnutka. Dok mi svoju 30. godišnjicu slavimo sljedeće godine, Županija je slavi sljedeći tjedan, što dokazuje kako zadarske regije nema bez Zadarskog lista. I državni tajnik Bilaver najvažnije vijesti zadarske regije uvijek traži u Zadarskom listu. Zadarski je list uvijek bio jedan od najvažnijih brendova grada Zadra. Iako su se kroz godine u redakcijama izmijenili kolege novinari, fotoreporteri i urednici, naš je cilj bio i uvijek će biti sjati na zadarskom medijskom nebu i našim čitateljima donositi samo točne i provjerene informacije.