Četvrtak, 28. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Srpska nacionalna manjina

FOTO Obilježen Dan Vijeća i krsna slava Sv.Vasilija Velikog

Autor: Vanja Mirčeta

14.01.2023. 21:32
FOTO Obilježen Dan Vijeća i krsna slava Sv.Vasilija Velikog

Foto: Mate KominaVijeće srpske nacionalne manjine Grada Zadra u restoranu Galija svečano je obilježilo Dan Vijeća i krsnu slavu Sv. Vasilija Velikog. Uz brojne uzvanike svečanosti su u ime Grada Zadra nazočili gradonačelnik Branko Dukić, dogradonačelnik Ante Babić i pročelnica Ureda Grada Mirjana Zubčić, dok su Zadrasku županiju predstavljali pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, udruge, demografiju i socijalnu politiku Josip Vidov te voditeljica Odsjeka za pripremu sjednica i pravne poslove pri Upravnom odjelu za pravne i zajedničke poslove Marina Plenča Alibašić.


Nakon molitve i blagoslova koje je predvodio protojerej Saša Drča, paroh Zadarski, pozdravni govor održao je tajnik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zadra Veselko Ćakić.


– Uvaženi gosti, dragi prijatelji dozvolite mi da vas u ime Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Zadra sve skupa pozdravim i zahvalim se što ste se odazvali u ovako velikom broju na ovu našu svečanost obilježavanja Dana Vijeća i krsne slave Sv. Vasilija. Posebna mi je čast i zadovoljstvo što mogu pozdraviti predstavnike Grada Zadra i Zadarske županije koji nam se svaki put odazovu na proslavu. Pozdravio bih i naše prijatelje iz drugih općina, a posebno pripadnike naših 10 nacionalnih manjina. Kao koordinacija nacionalnih manjina već 18 godina djelujemo zajedno i to što su svi predstavnici danas ovdje s nama je velika čast i znak da dobro surađujemo. Iako je među našim matičnim državama tijekom godina znalo biti nesuglasica to se nikada nije odrazilo na naše odnose u gradu Zadru, što je pohvalno, poručio je Ćakić.
Foto


Vijeće srpske nacionalne manjina Grada Zadra


avatar

Snimio: Mate Komina


14.01.2023. 21:24


Galerija

Foto: Mate Komina


Okupljenima se u ime Grada Zadra obratio gradonačelnik Branko Dukić te im ovom prigodom čestitao krsnu slavu, Novu godinu te Mali Božić, velike praznike koji padaju na današnji dan.


– Svim predstavnicima srpske manjine čestitam krsnu slavu Sv. Vasilija i Novu godinu, neka bude dobra i uspješna. Kako je rekao gospodin Ćakić, drago mi je da se predstavnici svih manjina druže te moram još jednom istaknuti kako mi u gradu Zadru nemamo nikakvih problema s niti jednom nacionalnom manjinom, te poštujemo sve različitosti. Drago mi je da smo svi skupa u ovom ugodnom ambijentu i da se malo družimo, kazao je Dukić.