Četvrtak, 25. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Koncert za pamćenje

[FOTO] Ana Runcer očarala posjetitelje našeg grada

Autor: Portal ZL

10.07.2023. 13:13
[FOTO] Ana Runcer očarala posjetitelje našeg grada

Foto: Bojan Bogdanić/TZG ZadarZadarski Forum i najpoznatija hrvatska violončelistica Ana Rucner se dokazano vole, i to nije ljubav koja traje jedno ljeto. Nakon koncerta kojega je prošle godine održala na istom mjestu, vatrena izvođačica poznatih klasika svjetske glazbe vratila se i još jednom svojom zaraznom energijom očarala posjetitelje našega grada.


Nakon što su na istom mjestu otvorene Glazbene večeri u Sv. Donatu, Rucner je došla s repertoarom u kojemu većina pjesama dolazi iz klasične glazbe, ali u prepoznatljivom suvremenom ruhu, svirane na električnom violončelu.


Bojan Bogdanić/TZG Zadar


Anu često zovu hrvatskom Vanessom Mae zbog suvremenog načina sviranja gudačkog instrumenta, ali i atraktivnog izgleda i energičnog nastupa na sceni. Na Forumu je izvela kompozicije koje je do sada izvodila u čak 40 zemalja svijeta, pronoseći radost glazbe te predstavljajući klasičnu i crossover glazbu preko djela najvećih skladatelja svih vremena na svoj moderan i jedinstven način.
U bogatoj karijeri nastupala je s Joseom Carrerasom, Davidom Müllerom, kineskim pijanistom Muyeom Wuom i mnogim drugim poznatim umjetnicima. Uz atraktivnu Anu, posebni ugođaj koncertu dale su projekcije hrvatskih prirodnih i kulturnih ljepota na crkvi sv. Donata.


Bojan Bogdanić/TZG Zadar


Kao poznata promotorica naše zemlje Rucner na svojim koncertima prikazuje njezine najljepše motive poput Plitvičkih jezera, hrvatskih dvoraca, Brijuna, Dubrovnika, Kopačkog rita, Stonskih zidina, a kada se projiciraju na spomeniku kao što je Sveti Donat dobije se nezaboravan ugođaj.


Foto


Ana Rucner na Forumu


avatar

Snimio: Bojan Bogdanić/TZG Zadar


10.07.2023. 08:44

Galerija

Foto: Bojan Bogdanić/TZG Zadar