Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Inovativni sustav za sve Zadrane

„eZadrani“ – sustav za brži i lakši pristup gradskim uslugama

Autor: Sponzorirani sadržaj

09.05.2024. 08:50
„eZadrani“ – sustav za brži i lakši pristup gradskim uslugama

Upoznajte sustav „eZadrani“ – portal putem kojeg možete pristupiti gradskim uslugama u samo nekoliko klikova. Ovaj inovativni sustav razvijen je s ciljem pružanja jednostavnijeg i bržeg pristupa te lakšeg podnošenja zahtjeva za gradske usluge. Sustav „eZadrani“ pruža veću praktičnost i uštedu vremena, omogućujući jednostavan pristup lokalnim uslugama Grada Zadra te bržu komunikaciju građana s gradskom upravom i njezinim povezanim društvima.


Sustav „eZadrani“, koji je razvijen u suradnji Grada Zadra i gradske tvrtke Inovativni Zadar d.o.o., od 2019. godine je integriran u sustav „eGrađani“ i korisnicima omogućuje uvid u njihove predmete otvorene u „ePisarnici“ Grada Zadra te obuhvaća gotovo sve usluge gradske uprave.


U sklopu projekta „Digitalizacija usluga gradske uprave Grada Zadra“, koji je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, razvijeno je šest novih usluga dostupnih na portalu „eZadrani“, koje obuhvaćaju zahtjeve za kupnju nekretnina, postavljanje reklame, brisovno očitovanje, zakup javne površine – ugostiteljstvo, izdavanje odobrenja za ulazak u pješačku zonu „Silba“ i izdavanje odobrenja za prekop nerazvrstane ceste i druge javne površine. S razvojem ovih novih usluga, digitalizirani su gotovo svi zahtjevi građani prema gradskoj upravi. Navedene digitalizirane usluge gradske uprave dostupne su putem web adrese https://ezadrani.hr/.


Sustav „eZadrani“ dizajniran je tako da bude jednostavan i pristupačan za sve korisnike. Sadrži nekoliko ključnih korisničkih sučelja koja omogućuju brzu navigaciju i učinkovito korištenje elektroničkih usluga. Navigacijska traka omogućuje korisnicima brzu prijavu i odjavu iz sustava te omogućuje izbor subjekta za koji korisnik ima ovlasti djelovati (dijete, fizička ili pravna osoba). Korisnički profil omogućuje pregled osobnih podataka, opcija „Moji predmeti“ prikazuje aktivne predmete za koje je podnesen zahtjev, a „Moje poruke“ nudi uvid u poruke primljene putem sustava.


Izvor: https://www.inzad.hr/en/ict/eservices


 


Osim navedenih funkcionalnosti, korisnici imaju mogućnost pristupiti različitom spektru e-usluga i mogu jednostavno pretraživati te e-usluge po nazivu, području ili pružatelju, što daje veću fleksibilnost i olakšava pronalazak potrebnih informacija. Nakon što korisnik odabere željene e-usluge, sustav omogućuje jednostavno ispunjavanje online obrasca za podnošenje zahtjeva, čime sam proces postaje praktičniji i efikasniji.
Grad Zadar u suradnji s gradskom tvrtkom Inovativni Zadar d.o.o., koja je usmjerena na podršku poduzetnicima te integrirani razvoj informatičko-komunikacijskih usluga i infrastrukture za potrebe lokalne uprave, kontinuirano radi na digitalizaciji gradskih usluga kroz sustav „eZadrani“, s ciljem poboljšanja učinkovitosti lokalne uprave te omogućavanja građanima lakšeg i bržeg podnošenja njihovih zahtjeva. Kroz implementaciju ovog sustava, unapređuju se procesi u lokalnoj gradskoj administraciji kako bi se osiguralo bolje izvršavanje potreba građana i kreiranje pristupačnijeg okruženja za njihovu interakciju s javnom upravom. Osim toga, sustav pruža mogućnost kontinuiranog praćenja i procjenjivanja kako bi se osiguralo da procesi budu što efikasniji i korisniji za sve uključene sudionike.


Izvor: https://www.inzad.hr/en/ict/eservices


„Pozivamo sve građane Zadra da iskoriste prednosti sustava “eZadrani” za jednostavno korištenje gradskih usluga. Od online podnošenja zahtjeva do jednostavnog praćenja predmeta, ovaj sustav pruža praktičnost i uštedu vremena. Iskoristite pogodnosti sustava “eZadrani” kako biste olakšali svoju komunikaciju s gradskom upravom i doprinijeli stvaranju pristupačnijeg okruženja za sve.“ – poručuju iz Grada.