Četvrtak, 30. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

oštećenja na poluotoku

Dujela: Cilj nam je zajednički otkloniti svaki nedostatak i potencijalnu opasnost

Autor: Katarina Ergović

20.08.2023. 19:38
Dujela: Cilj nam je zajednički otkloniti svaki nedostatak i potencijalnu opasnost

Foto: Luka Jeličić/FACEBOOKRazbijene linijske rešetke odvodnje na rotoru uz Pozdrav suncu, slomljeno kamenje stepenica na rivi te nenasut šljunak uz novoobnovljenu rivu, prije nekoliko dana postale su predmet rasprave u poznatoj Facebook grupi “Trn u oku – Zadar”. Razlog raspravama bilo je svakodnevno spoticanje turista na navedenim mjestima te slikanje istih.


– Ove nove instalacije pored atraktivne instalacije nazvane Pozdrav suncu postale su tako atraktivne da su se turisti počeli slikati pored njih. Jedan je slika jer mu se oštetila felga kad je sa autom upao u otvoreni kanal na tom okretištu (rotoru), napisano je u zadarskoj grupi.


No, iz Grada je stigla brza reakcija tu su gotovo svi navedeni problemi već riješeni, potvrdio nam je Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša Grada Zadra.

Pojasnio je kako je slučaj odvodnih rešetki nadležnost Hrvatskih cesta, no da Grad Zadar reagira na svaku neprihvatljivost koja se nalazi na površini grada, bila ona njihova nadležnost ili ne.


Praćenje “Trn u oku”


– Cilj nam je zajednički otkloniti svaki nedostatak i potencijalnu opasnost kako po sudionike u prometu tako i sugrađane i goste grada.


U konkretnom slučaju oštećenja slivnih rešetki na državnoj cesti, komunalno redarstvo obavijestilo je Hrvatske ceste prvi put još u ožujku te zatim ponovno u travnju, a neposredno po objavi u Facebook grupi “Trn u oku – Zadar” i vašem portalu, i unatrag par dana. Vjerujemo da će isti ubrzo intervenirati, napominje Dujela.


Ostali problemi navedeni u Facebook grupi su ili već riješeni ili u postupku rješavanja.


– U dijelu obveza ugovorenog izvođača grada Zadra “Stipčević” je još u petak korigirao nasip rive uz kamene stepenice. Istima je izdan nalog i za sanacijom oštećenja na kamenom dijelu, zaključuje Dujela.