ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Glazbeni poklon

Dok je Zadra, bit će i pjesama...

Autor: Matea Raguž

19.11.2022. 12:13
Dok je Zadra, bit će i pjesama...

Foto: SCARDONA/PromoVeć znamo da naš grad svojom ljepotom, tradicijom i poviješću inspirira umjetnike, pjesnike, slikare i vječite sanjare, a sada je našao svoje mjesto u još jednoj pjesmi. »Dok je Zadra, bit će i pjesama«, poručio je Tomislav Bralić koji je s klapom Intrade iz ljubavi prema tom gradu pripremio pravo glazbeno iznenađenje.


«Evo jedna »Zadarska«, tako se zove naša nova pjesma koju je napisao (i glazbu i tekst) naš dugogodišnji prijatelj, pjesnik i skladatelj Bibinjac Ante Sikirić«, najavio je Tomislav Bralić.


Zadar kao inspiraciju dobro opisuje spomenuti Ante Sikirić, prijatelj klape koji je imao ključnu ulogu u ovoj novoj glazbenoj priči.
«Zadar je relativno mali grad, ali je toliko opjevan i ima toliko pjesama, možda i više nego bilo koji drugi grad u Hrvatskoj i šire. I ne samo da ima toliko pjesama, nego su sve kvalitetne i lijepe, sve jedna bolja od druge. Ja sam odavno pokušavao napraviti pjesmu o Zadru. Jer Zadar je moj grad, iako živim u Bibinjama nekoliko kilometara od Zadra. U Zadru sam se rodio, išao u srednju školu, završio zanat i radio. Najveća nagrada autoru je kad napiše nešto dobro o svojoj domovini, svojoj materi, svome mjestu i o svome gradu. Ja mislim da sam u tome uspio. »Croatio iz duše te ljubim«, »Slike iz ditinjstva«, »Misto moje laku noć« i sada, »Zadarska«, pjesma o najljepšem gradu na svijetu – Zadru«, kazao je Sikirić.


«Ovih dana slavimo Dan grada Zadra, blagdan svetog Krševana, te povodom toga klapa Intrade pripremila je ovu pjesmu. Sve smo snimili u studiju Tomislava Pehara koji potpisuje aranžman. Nadam se da će se pisma dugo slušati«, dodao je Bralić za kraj.


Ne sumnjamo da će pjesma pronaći put do srca svih Zadranki i Zadrana!