Utorak, 18. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

NAKON OSTAVKE ŽUPANA

Darko Kasap novi predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar

Autor: Marina Vlakić

20.07.2023. 14:33
Darko Kasap novi predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar

Foto: Arhiva ZL/Marin GospićNakon što je predsjednik Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, župan Božidar Longin, podnio ostavku na predsjedanje Vijećem, Vlada je na današnjoj sjednici imenovala novog predsjednika. Riječ je o Darku Kasapu, gradskom pročelniku Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo.


Župan Longin već je najavio kako će na čelu Upravnog vijeća ostati do uvođenja novog ravnatelja Željka Kneževića u posao, a nakon što je dotadašnji ravnatelj Robert Škifić početkom prošle godine iznenada podnio ostavku. Longinovu odluku o povlačenju Vlada je zaprimila uoči današnje sjednice te prihvatila i prijedlog o imenovanju gradskog pročelnika kojemu je resor lučkog upravljanja izuzetno dobro upoznat s obzirom da već dugi niz godina vodi resor prostornog uređenja i graditeljstva.


Novog predsjednika Darka Kasapa u Upravnom vijeću čeka aktualni sastav članova: Boris Fantulin, predstavnik Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Živko Kolega, Alen Rukavina, predstavnik Lučke kapetanije Zadar, Marino Buturić, Željko Lončar, predstavnik Zadarske županije, Mario Pešut, predstavnik Grada Zadra te Rade Fain, predstavnik Savjeta za luku. Svi članovi Upravnog vijeća za svoj angažman primaju, osim predsjednika koji je državni dužnosnik, mjesečnu naknadu od 2.000 kuna neto.