Nedjelja, 14. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

27 C°

GLAZBENA POSLASTICA

Đani Maršan i klapa Munita večeras nastupaju na pozornici Virskog ljeta

Autor: Portal ZL

19.08.2023. 15:29
Đani Maršan i klapa Munita večeras nastupaju na pozornici Virskog ljeta

Foto: Virski listDugo već nije bilo Đanija Maršana u Viru, posljednji put pjevao je s klapom Munita 2019. godine na Virskom ljetu. Također je tada bila druga polovica kolovoza, vrijeme toplo i pomalo sprano, bila je idealna večer za slušanje najljepših melodija pjevača i kantautora čija karijera traje duže od pola stoljeća.


– Pamtim Vir i nastupe na otoku još od najranije pjevačke mladosti, kada sam dolazio sa svojom braćom Tomislavom i Vedranom Ivčićem. Otad se Vir puno promijenio. Nije to više otok iz vremena moje mladosti, ali moja su iskustva na Viru uvijek fantastična. Vir je danas turističko središte, razvio se, to je razumljivo – kaže legendarni zadarski glazbenik. Maršan se vraća na pozornicu Virskog ljeta nakon četiri godine. Odradio je koncert u Šibeniku na glazbenoj večeri posvećenoj Vici Vukovu, a večeras će Maršan uz pomoć klape Munita pjevati na Viru svoje najljepše balade i vječne pjesme svoga brata, neponovljivog Tomislava Ivčića. Lani je uz pratnju orkestra u studiju Croatia Recordsa ponovno snimio desetak pjesama, „Ja te volim“, „Adio“, „Prozor prema zalazu“, „Prijatelju moj“ i druge velike hitove.


– Svakako ćemo proći sve te pjesme, a pored toga pjevat ću neke pjesme na engleskom i talijanskom, kao i vječne pjesme moga brata Tomislava. Pokušat ću udovoljiti svim ukusima, jer Vir je specifičan. Na otok dolaze ljudi iz cijelog svijeta, posebno iz cijele Hrvatske i dijelova bivše države. Tu se čovjek mora prilagoditi što se repertoara tiče, uostalom imamo dva sata programa – ističe Maršan i poziva sve Virane i goste otoka na večerašnje druženje na virskoj rivi. – Posljednji put kada sam nastupao na Virskom ljetu bilo je puno ljudi, volio bih kada bi opet bilo tako. Moja iskustva su uvijek bila lijepa, bez obzira da li sam nastupao na otvorenom prostoru pred brojnom publikom, ili u manjem i intimnijem prostoru pred pedesetak ljudi. Ne može se od mene očekivati da pjevam rock and roll, jer postoje generacijske razlike, ali lijepo je primijetiti da mladi ljudi, mlađi od mene 40 ili 50 godina, znaju pjesme i pjevaju sa mnom – veseli se zadarski pjevač večerašnjem nastupu. Koncert Đanija Maršana i klape Munita počinje u 22 sata na pozornici Virskog ljeta na virskoj rivi, a ulaz je besplatan.


Foto: Virski list