Utorak, 28. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Posljedni ispraćaj

[FOTOGALERIJA] Brojni se prijatelji oprostili od voljenog Massima

Autor: Nikolina Lucić

03.01.2023. 10:30
[FOTOGALERIJA] Brojni se prijatelji oprostili od voljenog Massima

Foto: Mislav KlanacNepregledno se mnoštvo građana na Gradskom groblju Zadar oprostilo od nezamjenjivog i jedinstvenog Massima, koji nas je krajem prošle godine napustio nakon kratke borbe s bolešću. Od Massima su se oprostili mnogobrojni prijatelji i kolege, kao i mnogi građani, koji su iskoristili posljednju priliku da odaju počast jednom od najvažnijih domaćih umjetnika, koji je svojim talentom i pjesmama obilježio generacije.


Massimo je svojom jedinstvenom bojom glasa i nepresušnom pozitivom na domaćoj sceni stekao mnoge prijatelje i obožavatelje, koji o njemu imaju samo riječi hvale.


Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar osobno je poznavao Massima i imao čast s njime svirati.

– Uvijek je volio Zadar. Bio je vezan za grad. Prije 15-ak sam godina s njim i Matijom Dedićem stvarao glazbu i to neću nikada zaboraviti. Hrvatska je izgubila jedinstvenog i neponovljivog umjetnika, poručio je Švorinić.


Massima je svatko volio. Krasila ga je dobrota i ljubav prema glazbi, zbog čega je tako lako sklapao prijateljstva na sceni. Njegova nas je bolest sve iznenadila, no nitko nije mogao niti pomisliti da će nas tako brzo napustiti. Gibonni, Neno Belan, Giuliano, Tomislav Bralić, Tonči i Vjekoslava Huljić, samo su neki od njegovih estradnih kolega koji su se po posljednji put u Zadru oprostili od voljenog Maxa.


Tonči Huljić kazao je kako će se Massima svatko sjećati na svoj način.
– Svi smo s njime imali svojevrsne kredence uspomena. Bio je dostojanstvena i jedinstvena figura iskrena identiteta i ljubavi prema umjetnosti. Ozbiljno je shvaćao umjetnost i nju je slavio na neponovljiv način. Mlađi će ga pamtiti po jedinstvenu stilu, a mi po godinama zajedničkog rada i uspomena, poručio je Huljić.


Znali smo se preko 40 godina. Uvijek sam se veselila druženju s njime, jer su svi putevi za nas dvoje vodili u Zadar. Imao je zaraznu energiju, te mi nije bilo niti u primisli da će ovako naglo otići, kazala je Marina Tomašević.


Gibonni je pak kazao kako će se kreativce uvijek pamtiti po njihovu zenitu.
– Massimo nas je napustio upravo u svom zenitu. Imao je još toliko potencijala i toliko toga za ponuditi. Tri dana prije smrti čuo se s našim zajedničkim prijateljem Nikšom Bratošem kada mu je kazao da se osjeća odlično i želi raditi. Ostavio nas je u cvijetu mladosti, poručio je Gibonni, podsjećajući kako umjetnici ne znaju za koncept godina već samo rada i stvaralaštva.Pogrebu je nazočio i zadarski gradonačelnik Branko Dukić te predsjednik Gradskog vijeća Marko Vučetić, kao i mnogi građani, koji su u dugom redu čekali da se po posljednji put oproste sa svima voljenim Maxom kojem želimo da i s druge strane nastavi uživati u glazbi, svojoj najvećoj ljubavi.


Foto


Posljedni ispraćaj Massima Savića na Gradsom groblju Zadar


avatar

Snimio: Mislav Klanac


03.01.2023. 12:21

Galerija

Foto: Mislav Klanac