Nedjelja, 25. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

PREDSTAVLJANJE TVRTKE

Cromaris i tijekom krize zadržala kontinuitet rasta

Autor: Nikolina Lucić

25.10.2022. 14:46
Cromaris i tijekom krize zadržala kontinuitet rasta

Foto: Nikolina Lucić

Predstavljanje Cromarisa kao vodeće hrvatske i šeste u svijetu tvrtke u proizvodnji i preradi mediteranske ribe, prepoznate kao lidera u svježini, vrhunskoj kvaliteti, inovacijama i održivom poslovanju održano je danas u sklopu druženja za predstavnike medija, gdje su predstavljeni uspjesi tvrtke, kao i noviteti u proizvodnji i ponudi.
Uz daljnji rast svih ključnih pokazatelja poslovanja, u proteklom su razdoblju prošireni proizvodno-skladišni prostori u Gaženici, a s radom je započelo i novo uzgajalište.

Izvozno orjentirani


Proizvodni portfelj obogaćen je dvjema novim vrstama, gofom i zubacem – kojeg uzgaja jedini u svijetu. Izvozno orijentirana tvrtka, Cromaris na inozemnim tržištima ostvaruje 89 posto količinske prodaje i isto toliko prihoda od prodaje. Izvozi na većinu EU tržišta, a nedavno je zakoračio i na španjolsko, nakon talijanskog, drugo najvažnije tržište bijele ribe. Cromaris je lider u kvaliteti i održivom poslovanju, ima sve relevantne certifikate i prva je tvrtka u industriji koja je objavila godišnje izvješće o održivosti, te je i tako postavio primjer odgovorne poslovne prakse ostalim proizvođačima brancina i orade u svijetu.
Ivan Leko, predsjednik uprave Cromarisa istaknuo je poslovne uspjehe koje je tvrtka ostvarila tijekom teškog pandemijskog razdoblja te najavio nastavak ulaganja u poboljšanje kvalitete proizvoda te daljnju orijentaciju na održivosti.

Najviša kvaliteta


– Naša riba i riblji proizvodi najviše su kvalitete i nutritivnih vrijednosti te smo s proizvodnjom od gotovo 12,5 tisuća tona bijele ribe lider hrvatske marikulture te najbrže rastuća tvrtka u industriji mediteranske ribe koja je i tijekom krize zadržala kontinuitet rasta svih ključnih pokazatelja poslovanja, kazao je Leko, dok je direktorica proizvodnje Renata Barić ponosno istaknula kako je Cromaris jedini uzgajivač zubatca, ribe koja je po prirodi predator i teško se uzgaja.
– Prošli smo godine na tržište plasirali prvu robu, a potražnja za njom je već sada veća od dostupnosti, zaključila je Barić.