ponedjeljak, 2. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

Dani Silbe

Čišćenjem okoliša počinje zanimljiv projekt »Silba Vibra 2023.«

Autor: Portal ZL

28.05.2023. 20:29
Čišćenjem okoliša počinje zanimljiv projekt »Silba Vibra 2023.«

Foto: Silba vibraIzvorna folklorna skupina Silba, uz partnere Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silba i Klub daljinskog plivanja Silba, glavni je organizator ovogodišnjeg ‘’Silba Vibra 2023.’’, programa koji se sastoji od niza manifestacija edukativnog, sportskog, kulturnog i zabavnog karaktera. Bogat program otvara se akcijom za najmlađe, u pravom smislu riječi, jer se danas čisti i uređuje parkić ispred OŠ Zadarski otoci – podružnica Silba. Akcija je u 10.00 sati ispred škole.


Nakon akcije u svibnju Društvo za zaštitu prirodne i kulturne baštine otoka Silbe održat će tri radionice pročišćavanja šumskih puteva, u lipnju, rujnu i listopadu. Tijekom srpnja i kolovoza održat će se nekoliko stručnih predavanja i edukacija na temu bioraznolikosti otoka Silbe, zaštite vodnih resursa, zaštite od požara i zaštite kulturne baštine.


Poseban turnir u šibicama


Klub daljinskog plivanja Silba će u lipnju i kolovozu održati malu školu jedrenja, a tijekom srpnja i kolovoza malu školu plivanja, dok će se prvog vikenda u rujnu održati veteransko prvenstvo ACI CRO CUP RACE 2023. hrvatskog prvenstva u daljinskom plivanju te finale Zadarske open water lige – ZOWL kupa.
Izvorna folklorna skupina Silba će tijekom srpnja i kolovoza održavati školice izvornih folklornih plesova, a veliki nastup očekuje se na manifestaciji ‘’Dani Silbe’’ koja će se održati 13. kolovoza.


Mnoge posjetitelje otoka Silbe posebno veseli tradicionalni ‘’12. turnir u šibicama’’ na Žaliću, u kojem se timovi bore za što veći broj bodova pronalaskom šibice koja je zamućena na morskom dnu, dok se u kolovozu očekuju turnir u boćanju Bukalin i jedna novitada – prvo natjecanje u igri čovječe ne ljuti se sa živim pijunima.


silba


Manifestacija ‘’Dani Silbe’’ središte je kulturno-zabavnog programa, a uz raznolik sadržaj i goste s drugih otoka, svoje će plesne vještine pokazati velike i male plesne skupine. Bogat kulturni program upotpunit će nastup glazbene skupine TBF i mladog zagrebačkog DJ dvojca koje se krije iza sve poznatijeg umjetničkog imena Glazbena kuhinja. Informacije o brodskim linijama i detaljima manifestacije bit će objavljene početkom kolovoza.