Petak, 1. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

NATJEČAJ

Boris Jović jedini kandidat za zapovjednika JVP-a Zadar

Autor: M.V.

28.03.2023. 13:33
Boris Jović jedini kandidat za zapovjednika JVP-a Zadar

Foto: Mislav KlanacVatrogasno vijeće Javne vatrogasne postrojbe jutros je otvorilo molbe kandidata za mjesto zapovjednika zadarskih vatrogasaca koje 17. travnja, nakon odlaska dosadašnjeg zapovjednika Željka Šoše, ostaje upražnjeno. Na natječaj su se javila dva kandidata, no jedan je povukao prijavu, a riječ je o djelatniku JVP, te je jutros otvorena samo molba dugogodišnjeg zamjenika Borisa Jovića.


Kako saznajemo od predsjednika Vatrogasnog vijeća JVP Zadar, Vladislava Krpine, slijedi dugotrajni postupak kojim kandidat mora biti verificiran na više instanci, prije svega u Ministarstvu pravosuđa.


– Kandidat koji se prijavio na naš natječaj ispunjava sve uvjete, a riječ je o dosadašnjem zamjeniku zapovjednika Borisu Joviću. Njegovu ćemo prijavu najprije uputiti nadležnom ministarstvu koje će provjeriti je li kandidat kažnjavan te vodi li se protiv njega postupak. Nakon toga, suglasnost Ministarstva pravosuđa šalje se županijskom vatrogasnom zapovjedniku i tek kada se dobije njegova suglasnost, imenovanje novog zapovjednika mora potvrditi i gradonačelnik Zadra, gospodin Branko Dukić, saznajemo od predsjednika Vatrogasnog vijeća.