Subota, 18. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

FILIPJANSKO KINO

Blagdanska druženja začinjena filmom i glazbom

Autor: Marija Orešković

19.12.2022. 15:38
Blagdanska druženja začinjena filmom i glazbom

Foto: privatna arhivaU Kinu Sv. Filip i Jakov mogao se doživjeti jedan poseban advent. Naime, zabavni božićni program uključivao je božićni sajam, a nakon toga prikazivao se film »Umri muški«, vječni favorit kojemu popularnost naglo raste tijekom blagdanske sezone. Program je završio koncertom Jimmy Shakersa, zadarsko-londosnkog benda uz koji su se se svi mogli dobro rasplesati. Spomenuti bend svirao je obrade pjesama R’n’R, blues, prljavog Rockabillija, ali i autorske stvari.Kako doznajemo od Tereze Brzić, sukoordinatorice Platforme za Kino, u sklopu dječjeg programa prethodnih dana upriličen je dolazak Djeda i Bake Mraz, isto tako, prikazao se film »Gremlins iz 1984. godine, a dan je završio slušaonicom božićne glazbe. Tiijekom božičnog programa u kinu mogao se osjetiti miris kuhanoga vina, a od hrane su se mogle kušati kobasice, vafli, kolačići i ostalo, s tim da cijene nisu određene.
Na sajumu su se mogle kupiti adventske figure kao i božićni ukrasi. U organizaciji su sudjelovali Vedran Eškinja, Roko Vodopija, Anamarija Eškinja, Marina Pekeljević i Tereza Brzić, riječ je o neformalnom udruženju u kojem djeluje nekoliko udruga; Glazbena udruga Jeremije, Super 8, U pokretu.– Trudimo se puštati filmove koji nisu »tradicionalni« i toliko uobičajeni za ovo vrijeme, nego smo odabrali upravo ta dva filma zato što su to tipično netipični božićni filmovi. U ovom događanju sudjelovale su tri udruge i svaka je imala određeni doprinos, Udruga u pokretu bila je zadužena za dječji program, Glazbena udruga Jeremije organizirala je koncert Jimmy Shakersa i božićnu slušaonicu, a Super 8 je odabrala i organizirala projekciju filmova. To jesu tri udruge, ali u svakoj je poprilično malo ljudi, međutim, bez obzira na to, sve su veoma uspješno odradili, zadovoljno je izjavila Brzić i dodala kako su zadovoljni posjećenošću.


– Posebno nas raduje vidjeti da djeca uživaju u našem programu. Na kraju božićnog druženja podijelile su se nagrade koje su također na svojstven način predstavljale Božić, treća nagrada je bila panettone s božićnim cvijetom, druga nagrada bila je tradicionalna blagdanska delikatesa – bakalar, a za prvu nagradu uručena je patka, ispričala je Brzić.


Osim spomenutoga, cilj ovoga događaja bio je i uključivanje ostalih građana u organizaciju, a upravo to se i dogodilo, mnoštvo mladih se javilo u želji da sudjeluju i pomognu u pripremi ovog filmskog, gurmanskog, glazbenog druženja, a istodobno i blagdanskog druženja.