Utorak, 23. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Dobri rezultati

Biogradski kampovi u svibnju ugostili 2.719 turista

Autor: Iva Bucić

06.06.2023. 13:58
Biogradski kampovi u svibnju ugostili 2.719 turista

Foto: Arhiva ZLU Biogradu na Moru, koji ima dugu tradiciju kamping turizma, registrirano je sedam kampova i 23 kampa u domaćinstvu. U svibnju su ugostili ukupno 2.719 turista.


– S obzirom na to da su Biograd, ali i cijela županija, okruženi prekrasnom prirodom, nije neobično da je baš kamping turizam toliko popularan i važan oblik turizma. Čak i u vrijeme koronakrize, najveći broj posjetitelja upravo je bio u kampovima jer su ljudi bili izolirani, a opet povezani, ističu u biogradskoj Turističkoj zajednici.


Od nadolazeće sezone imaju velika očekivanja, pa procjenjuju porast prometa u kampovima, domaćinstvima i u hotelima. Unatoč svemu, naglašavaju da se ne treba fokusirati na povećanje broja gostiju, nego na podizanje kvalitete.
– Ne treba biti rob brojkama, odnosno statistici. Najvažnije od svega je biti usmjeren u podizanje kvalitete destinacije. Mi u najavi imamo bogato kulturno ljeto te nove manifestacije koje će zasigurno privući goste, pogotovo zaljubljenike u aktivan odmor i provođenje odmora u prirodi, ističu u biogradskom TZ-u te dodaju kako su to upravo turisti u kampovima, obitelji s djecom, mladi, skupine prijatelja. A kada je kamping turizam u pitanju i tu se traži ijedna doza luksuza.


– Stereotip je da je kamping turizam ‘siromašan’ način provođenja odmora jer to je u današnje vrijeme daleko od istine. Odmor u kampu postaje sve skuplji način provođenja odmora, dok novi načini kampiranja prelaze i u elitni odmor, ističu u biogradskom TZ-u i objašnjavaju kako se stil kampiranja značajno promijenio, pa se danas u većini kampova nalaze mobilne kućice, bungalovi i montažne vile.