Utorak, 3. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

nestanak struje u županiji

Bankomati su gutali kartice, blagajne se zablokirale i utrnule mašine za kavu

Autor: Nikolina Lucić

06.02.2023. 13:12
Bankomati su gutali kartice, blagajne se zablokirale i utrnule mašine za kavu

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/PEXELSČinilo se kao da je počela apokalipsa. Čudan se osjećaj nadvio nad grad. Svi su zbunjeno pohitali na ulice i s knedlom u grlu progutali zadnji gutljaj kave.


Jer, od Zadra do Biograda je nestalo struje. Pad dalekovoda na pola je sata uzrokovao neviđenu paniku. Bankomati su gutali kartice, blagajne se zablokirale i utrnule mašine za kavu. Broji su zaposleni i “zaposleni” diljem grada ostali bez izlike da pođu na marendu.


Mnogi su naši sugrađani ostali zarobljeni u prodavaonicama, a klime su se ugasile na najhladniji dan u dugo vremena. Oni prazna želuca nisu imali drugog izbora do pohitati na pijacu i kod teta potražiti okrepu i toplu riječ da se smire.
No, hvala dragom HEP–u pa se struja brzo vratila i ponovno upalila semafore koje su naši spretni vozači zaobilazili ne osvrćući se na prometna pravila. Zadrani su bili prvi koji su se vratili u 2023. godinu, jer mi smo ipak najvažniji. Struja se prvo vratila na šire područje Poluotoka, a potom polako i u druge dijelove grada, a zatim i u zaleđe do Biograda.


A sada ono najvažnije! Nakon kratke zbunjole u redakciju Zadarskog lista, zbog blizine OB Zadar, kojoj se od srca zahvaljujemo, se vratila struja, tako da smo se mogli vratiti tipkanju tekstova, kako bi Vi, naši vjerni čitatelji i sutra mogli uživati u najvažnijem regionalnom listu!