
Foto: iStock
Klasik s malim odmakom
Ljubitelji slatkog teško će odoljeti kremastom, slatkom tiramisuu.
Kombinacija piškota natopljenih kavom, mascarponea i kakaa jednostavno je nenadmašna i poznata u cijelom svijetu kao simbol talijanskog slastičarstva.
Ali zašto jednostavno ne modificirati standardni recept i dodati čokoladni sloj pistacija?
Neodoljivi miris daje tiramisu posebnu primamljivost i zajamčeno će vam pružiti senzualno iskustvo okusa.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 3 listića želatine
- 1 pločica čokolade s pistacijama
- 2 jaja
- 1 prstohvat soli
- 50 g šećera
- 250 g mascarponea
- 12 piškota
- 100 ml hladnog espressa
- 75 ml likera od badema
- 1-2 žlice kakaa za posipanje
- 30 g sitno mljevenih pistacija za posipanje
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Za izradu kreme listiće želatine namočite u hladnoj vodi pet minuta. Nasjeckajte čokoladu na sitne komadiće i otopite je u posudi na pari. Odvojite jaja. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg – uz dodavanje šećera.
Tucite žumanjke s jednom do dvije žlice vode u posudi iznad vruće pare oko pet minuta da nastane gusta topla pjena.
Maknite posudu pa prvo umiješajte namočenu i ocijeđenu želatinu i otopite je u toploj pjeni od žumanjaka pa umiješajte tekuću čokoladu i mascarpone.
Na kraju pažljivo umiješajte snijeg od bjelanjaka. Pomiješajte espresso s likerom od badema. Polovicu piškota s obje strane kratko umočite u smjesu espressa i stavite u posudu za pečenje odgovarajuće veličine obloženu folijom.
Odozgo premažite oko pola čokoladne kreme. Preostale piškote također kratko umočite i stavite na kremu. Odozgo premažite preostalom čokoladnom kremom.
Ohladite tiramisu u hladnjaku oko dva sata. Neposredno prije posluživanja tiramisu preokrenuti na tanjur za posluživanje i posuti prvo kakaom u prahu, a zatim mljevenim pistacijama.
najnovije
najčitanije
Nogomet
NEODLUČENO
Kup, finale: Remi Slaven Belupa i Rijeke u prvom susretu
Kultura
MATIJA
U Gradskoj knjižnici Zadar Drago Hedl predstavio svoju novu knjigu
Crna Kronika
užas
Umag: Pronađena dva tijela, sumnja se na ubojstvo žene i samoubojstvo muškarca
Kultura
KNJIŽEVNIK
EDO POPOVIĆ: Ne pripadam piscima koji šokiraju pod svaku cijenu
Kultura
IZLOŽBA
Judita kroz oči mladih
Zadar
ODLAZAK LEGENDE
Preminuo legendarni zadarski majstor Petar Sapun
Zadar
POMOZITE!
Mladoj zadarskoj obitelji izgorio cijeli stan na Meladi, pokrenuta kampanja za prikupljanje pomoći
Zadar
TRN U OKU ZADAR
‘NAJŽALOSNIJE U PRIČI…’ Zadranka šokirana situacijom u prometu: ‘Nitko nije bio čovjek da stane i pita…’
Zadar
nastavak sučeljavanja
Radeta upitao Erlića: “Je li radove na obnovi krovišta Kneževe palače radila tvrtka Vašeg brata?”; Ubrzo stigao odgovor
Županija
kistanje