Foto: Pixabay
Klasični recept uključuje upotrebu određene vrste tjestenine
Ovo jelo je zapravo vrlo jednostavno i brzo za napraviti. Sastojci koji ga čine su malobrojni i pravi, ali moraju biti izvrsne kvalitete.
Sastojci
- 180 g tjestenine penne (eventualno rigatona)
- 200 g pelata (alternativno oguljene i zgnječene zrele rajčice)
- 1 crvena čili papričica
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 1 režanj češnjaka
- soli po ukusu
- peršin po ukusu
Priprema
U tavi sitno nasjeckajte režanj češnjaka, dodajte ekstra djevičansko maslinovo ulje i čili.
Pirjajte ne više od 2-3 minute. Zatim isključite vatru i ostavite da se hladi još 2 minute.
Sada u umak dodajte pelate i ponovno upalite vatru na srednju jačinu. Nastavite kuhati umak oko 15 minuta.
Za to vrijeme u posudi zakuhajte posoljenu vodu i skuhajte penne.
Ocijedite tjesteninu i dodajte je u tavu s umakom. Pokušajte sve lagano miješati barem 2 minute.
Tanjure pospite nasjeckanim peršinom i – za one koji to vole – s malo naribanog sira pecorina romana.
najnovije
najčitanije
Crna Kronika
nepoštivanje propisa
Zadarska policija ponovno nadzirala bicikliste, dobar dio dobio kazne
Style
korisni savjeti
Neke stvari ipak nije najbolje sušiti na sušilu, donosimo popis
Nogomet
LIGA NACIJA
Dalić: Francuska je jaka, ali želimo u polufinale
Zadar
SVEČANOST
[FOTO] Dodijeljene nagrade zasluženim dobitnicima javnih priznanja Grada Zadra
Svijet
NEVRIJEME
Eiffelov toranj zatvoren dok obilan snijeg remeti promet u Njemačkoj i Francuskoj
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Zadar & Županija
PREDAVANJE
Kvaliteta života u Zadru jako pala! Evo koji je najbolji, a koji najgori gradski kvart…
Crna Kronika
PU ZADARSKA
U Murvici se zapalio automobil u vožnji, vatrogasci intervenirali
Zadar
INFORMIRAJTE SE!