Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Senzualan pogled

Zbogom čupavice, vrijeme je za ravne obrve!

Autor: Mija Dropuljić

23.01.2023. 08:31
Zbogom čupavice, vrijeme je za ravne obrve!

Foto: iStock

Od bujne obrve do mršavog izgleda iz 90-ih, naše su obrve već prošle kroz brojne oblikeKendall Jenner ih ima, Jessica Alba i Emma Watson ih imaju: u pitanju su ravne obrve. Drugim riječima, oblik obrva koji dolazi bez izraženog luka ili pretjeranog čupanja.


Pionir trenda ljepote je Azija, gdje se sve više vjeruje da ravne obrve čine lice mladolikijim. U novoj 20003. beauty godini, ovaj oblik postaje sve popularniji i kod nas.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Rosie HW (@rosiehw)


Nakon što je fokus posljednjih godina bio na izrazito zakrivljenim obrvama s visokim lukom, sada je vrijeme da se vratimo više prirodnom izričaju.
I doista, ravan i neuređen oblik obrva podsjeća na davne tinejdžerske dane i tako osigurava posebno mladenački i smireno cool izgled.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli J (@jennierubyjane)


Pravilo broj jedan za ravne obrve glasi: čupanje je apsolutno zabranjeno. Budite strpljivi i samo pustite obrve da rastu. Kod većine ljudi, obrve su prilično ravne.


Dakle, ne morate puno učiniti za ovaj trendi look, osim da s vremena na vrijeme prorijedite potpuno zalutale dlačice (npr. na čelu ili između obrva).


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli DUA LIPA (@dualipa)


Osim ako ste jedan od rijetkih izuzetaka koji imaju prirodno zakrivljen luk obrva, trebali biste posegnuti za kozmetičkim zahvatima kao što je microblading kako biste umjetno pomogli trendu ljepote.


Ali i tu budite oprezni i nemojte dopustiti da vam obrve budu previše ravne. Naime, potpuno ravan izgled bio bi sušta suprotnost ravnim obrvama. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Aditi Rao Hydari (@aditiraohydari)


Nakon što pustite prirodni oblik obrva da ponovno izraste, ostatak stiliziranja je dječja igra. Jer ravne obrve najbolje izgledaju kada ostanu potpuno prirodne.


Ipak im možete dati neki oblik pomoću prozirnog gela za obrve. Izgled je također ekstravagantniji ako strukturu iscrtate i naglasite olovkom i puderom.


Time vaše lice djeluje malo strože i daje šarm koji posebno dobro pristaje uz popularan wet hair look sa zalizanom kosom.