Petak, 1. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Proljetni make over

Zbog ovih stvari vaša kupaonica izgleda ružno

Autor: Mija Dropuljić

14.05.2023. 11:06
Zbog ovih stvari vaša kupaonica izgleda ružno

Foto: iStock

Ove stvari će poružniti i najljepše uređenu kupaonicuKupaonica bi trebala biti naša mala wellness oaza u kojoj se ujutro u miru spremamo za početak dana, a navečer se opuštamo kako bi lakše utonuli u san. Da bi što lakše postigli taj mir, potrebno je obratiti pozornost na uređenje kupaonice.


Postoje brojni stilovi za uređenje interijera, a koji ćemo odabrati ovisi o našem ukusu, No, nije stil taj unosi kaos i nemir u ovu prostoriju. To su pojedini predmeti zbog koji i najljepše uređena kupaonica izgleda ružno. 


Stari i istrošeni tekstil


Bilo da su u pitanju ručnici (a najčešće jesu) ili tekstil koji se nalazi na podu kupaonice – ako je on istrošen, star, pohaban i s rupicama, i najskuplje uređena kupaonica izgledat će u tom duhu. 
Stari ogrtači, papuče, ručnici, podmetači – sve što je već odavno bilo u cvatu svog izgleda, potrebno je promijeniti.


Previše kozmetičkih proizvoda koji se nalaze posvuda


Kreme, losionu, šamponi, regeneratori, sapuni, parfemi – budimo realni, svaka žena, ali i muškarac, posjeduje poprilično puno kozmetičkih proizvoda. Nije problem u proizvodima niti u njihovoj količini, problem je ako se oni nalaze posvuda. 


Sortirajte i pospremite proizvode u ladice i ormariće, a ako više nemate mjesta, izvrsno će poslužiti razne ukrasne i organizacijske kutije. 


FOTO: iStock
Detalji mogu pokvariti izgled kupaonice


Proizvodi u originalnom pakiranju


Bilo da koristite tekući sapun u svom originalnom pakiranju, vatice ili štapiće za uši – svi ti proizvodi stvaraju svojim vlastitim dizajnom šušur u kupaonici. Sve proizvode koje možete izlijte ili pospremite u druge neutralnije spremnike. Tako ćete unijeti sklad u izgled vaše kupaonice. 


Otvoreni lijekovi


Većina ljudi lijekove drži u kupaonici, a nije rijetkost da ih vidimo posvuda. No, ovdje nije samo estetski problem, nego lijekovi ne bi smjeli stajati otvoreni. Stoga nakon svakog korištenja, zatvorite kutijice i pospremite ih na mračno mjesto. I ovdje će poslužiti ukrasne kutije.