Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Planira još letova

Najviša žena na svijetu prvi puta putovala avionom, aviokompanija maknula šest sjedala

Autor: Lucija Sučić

09.11.2022. 07:59
Najviša žena na svijetu prvi puta putovala avionom, aviokompanija maknula šest sjedala

Foto: Instagram / Rumeysa Gelgi

Rumeysa Gelgi pati od rijetkog zdravstvenog poremećaja zbog kojeg ni kao dijete mogla letjetiRumeysa Gelgi sa svojih je 215,16 cm najviša žena na svijetu, a nedavno joj je, zahvaljujući aviokompaniji Turkish Airlines, bilo omogućeno po prvi puta u životu letjeti avionom. Čak i kada je bila dijete bila je prevelika da se uopće smjesti u regularno avionsko sjedalo, a njeno stanje je, između ostalih, uzrokovano Weaver sindromom koji uzrokuje prekomjeran rast kostiju.


DA bi to bilo moguće, aviokompanija maknula je šest regularnih sjedala kako bi se što udobnije mogla smjestiti. Radi svoje visine, Rumeysa je čitavo vrijeme morala biti u ležećem položaju.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli RUMEYSA GELGI (@rumeysagelgi)


“Ovo je bio moj prvi let, ali zasigurno neće biti zadnji”, napisala je u opisu fotografija koje je podijelila a svojem Instagram profilu, a uz koje se zahvalila svima a pogotovo spomenutoj aviokompaniji, što su joj omogućili putovanje.
Rumeysa, osim rekorda za najvišu ženu na svijetu, drži rekorde za najveće ruke, ženu sa najvećim prstom i najdužim leđima, prenosi Business Insider.