
Foto: Pixabay
Ukoliko ste ljubitelj čokolade možete ju dodati narezanu na komadiće
Radi se o desertu koji je također idealan za doručak, a možete na krišku dodati i malo svježeg sezonskog voća.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 g kukuruznog škroba
- 150 g šećera
- 300 g bundeve
- 50 g maslaca
- 3 jaja
- 1 vrećica praška za pecivo
- 10 g šećera u prahu
Priprema: Bundevu prvo pecite u pećnici sa cijelom korom 30-35 minuta, na 200°, zamotanu u aluminijsku foliju.
Ostavite da se ohladi, izvadite pulpu i izmiksajte mikserom.
Tucite cijela jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i vrlo svijetla. Dok blender još radi, dodajte omekšali maslac i polako bundevu.
U ovom trenutku dodajte brašno i kukuruzni škrob. Upotpunite vrećicom praška za pecivo koju ćete lagano umiješati.
Smjesu izlijte u lagano podmazan kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160° oko 45 minuta.
Kolač izvadite iz pećnice tek kad je hladan i po želji ga malo pospite šećerom u prahu.
najnovije
najčitanije
Županija
"brza" isporuka
Biograđanka u poštanskom sandučiću našla čak 34 pošiljke
Novosti
Kao u “Terminalu”
Tri dana blokirana u zračnoj luci zbog istekle boravišne dozvole
Novosti
PROCES U GRČKOJ
Prva skupina BBB-a izašla pred sud u Ateni: Teško da će biti pušteni prije Božića
Zadar
nagrada ministarstva
Zadarski novinar Vladimir Šetka dobitnik Priznanja za doprinos u promicanju razvoja i ugleda pomorstva u zemlji
Nogomet
LJUTI NA SUĐENJE
U Napoliju poludjeli na suđenje tijekom derbija
Hrvatska
NEUTJEŠNI RODITELJI
Roditelji ubijene Mihaele: ‘Mislila je da je svijet jedno sigurno mjesto…’
Zadar
NAJDOKTOR
Evo koji su zadarski liječnici na listi najboljih u Hrvatskoj
Crna Kronika
prebrza vožnja
U prometnoj nesreći u Crnom teško ozlijeđene dvije osobe
Kultura
tragom olivera
[FOTO] Zadrani u glas pjevali pjesme neprežaljenog pjevača
Crna Kronika
rezultati očevida