Foto: Pixabay
Ukoliko ste ljubitelj čokolade možete ju dodati narezanu na komadiće
Radi se o desertu koji je također idealan za doručak, a možete na krišku dodati i malo svježeg sezonskog voća.
Sastojci:
- 250 g brašna
- 50 g kukuruznog škroba
- 150 g šećera
- 300 g bundeve
- 50 g maslaca
- 3 jaja
- 1 vrećica praška za pecivo
- 10 g šećera u prahu
Priprema: Bundevu prvo pecite u pećnici sa cijelom korom 30-35 minuta, na 200°, zamotanu u aluminijsku foliju.
Ostavite da se ohladi, izvadite pulpu i izmiksajte mikserom.
Tucite cijela jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i vrlo svijetla. Dok blender još radi, dodajte omekšali maslac i polako bundevu.
U ovom trenutku dodajte brašno i kukuruzni škrob. Upotpunite vrećicom praška za pecivo koju ćete lagano umiješati.
Smjesu izlijte u lagano podmazan kalup.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160° oko 45 minuta.
Kolač izvadite iz pećnice tek kad je hladan i po želji ga malo pospite šećerom u prahu.
najnovije
najčitanije
Zadar & Županija
GRADSKI VIJEĆNIK
Na Adventu napadnut Daniel Radeta! Napadač mu vikao da je “smrdljiva komunjara”
Zadar & Županija
NEZAVISNI
Erlić neće imati problema s “rukama” na proračunskoj sjednici. Podržat će ga i – Denis Barić
Zadar & Županija
most
Ivan Matić vraća se u Sabor i poručuje: Nastavit ću biti glasan oko intervencija u prostoru!
Advent
KASTAV
Boćarski dom postaje epicentar glazbe, zabave i adventske čarolije
Advent
CRIKVENICA
Spoj mora, čarolije i božićnog raspoloženja
Crna Kronika
Nesreća
ZAVRŠEN OČEVID 26-godišnjeg radnika pregazio 19-godišnji kolega
Zadar
NE ZNA SE KRIVAC
OBRAT! Šibenski aktivist uhićen zbog sumnje da je razbio spomen-ploču sad će tužiti policiju
Zadar
Nova funkcija
Bivši župan postao savjetnik, evo gdje će raditi
Scena
ĐURĐICA BARLOVIĆ
Pjevačka ikona preminula je prije 33 godine u zadarskoj bolnici, ostavila je neizbrisiv trag
Hrvatska
UŽASNE UVREDE!