Petak, 8. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

-1 C°

Genijalan trik

Vosak za svijeće kao tajni sastojak za prekrasne ruke i nokte

Autor: Mija Dropuljić

26.02.2023. 08:20
Vosak za svijeće kao tajni sastojak za prekrasne ruke i nokte

Foto: iStock

Želite li njegovane nokte? Onda biste trebali isprobati trik s voskom za svijeće!Postoje mnogi trikovi za lijepe nokte: ledena voda može vam pomoći da se lak za nokte brže osuši, a jabučni ocat također vam olakšava manikuru. No prije no što nanesete lak, nokte treba dobro njegovati. Uostalom, želimo ponosno predstaviti naše dizajne noktiju – gruba koža na rukama i noktima ne izgleda nimalo dobro. Vrhunski trik: vosak za svijeće!


Iako na prvu zvuči čudno, ovaj trik je super jednostavan i zaista mijenja stvari te ga svatko može koristiti. Parafinske svijeće prvo se rastope u vodenoj kupelji, a zatim se u njih umoče ruke.


Parafin prekriva kožu poput filma i osigurava pohranu topline i otvaranje pora na koži. Vlaga nastala toplinom ostaje u koži, a prethodno naneseni proizvodi za njegu mogu se posebno dobro upiti. Savršeno za sve koji se bore s ispucalom kožom i suhim noktima.
Nakon tretmana, ruke i nokti ponovno su lijepi i podatni.


Kako izvesti tretman kod kuće


Za parafinsku kupku potrebno vam je samo nekoliko materijala: posuda za kuhanje, staklena posuda, nekoliko parafinskih svijeća (kao mjeru računajte punu šaku), bademovo ulje i tanke plastične rukavice.


Prije parafinske kupke provjerite da na vašim noktima nema ostataka laka. Prije tretmana ruke moraju biti čiste i dezinficirane. Zakuhajte vodu u loncu. Na lonac stavite zdjelu otpornu na toplinu i u nju stavite šaku parafinskih svijeća. Pustite da se svijeće potpuno otope, a zatim ostavite posudu sa strane.


Navlažite ruke s malo vode i utrljajte nekoliko kapi bademovog ulja u ruke. Ono održava kožu i nokte gipkima i čini ih otpornijima. Prije stavljanja ruku u parafinsku kupku potrebno je provjeriti temperaturu kako se ne biste opekli.


Optimalna temperatura je između 50 i 55 stupnjeva. Sada umočite ruke u vosak s raširenim prstima i ponovno ih ravno izvucite. Ovo ponavljate otprilike tri do četiri puta dok se oko kože ne stvori malo deblji sloj voska.


Svaki put navucite tanku plastičnu rukavicu. To omogućuje još bolji razvoj aktivnih sastojaka bademovog ulja.


Nakon 15 do 20 minuta možete skinuti rukavice s ruku. Zatim, kada se parafin potpuno ohladi, uklonite vosak sa svojih ruku i uživajte u lijepim rukama i noktima!


Uzmite u obzir kako se parafinska kupka ne smije koristiti na otvorenim ranama, ekcemima, proširenim venama, srčanim bolestima, poremećajima cirkulacije, povišenom krvnom tlaku, dijabetesu, reumatizmu i visokoj osjetljivosti na toplinu.


Ako se ništa od navedenog ne odnosi na vas, ruke možete maziti kupkom jednom tjedno.