Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Futuristički restoran

VIDEO Zavirite u McDonald's budućnosti. Čovjeka nema na vidiku a poslužuje vas pokretna traka

Autor: Lucija Sučić

25.12.2022. 07:53
VIDEO Zavirite u McDonald's budućnosti. Čovjeka nema na vidiku a poslužuje vas pokretna traka

Foto: Foto iStock

Nova vremena zahtijevaju nove načine poslovanja...Popularni lanac brze prehrane McDonald’s odlučio je potpuno osuvremeniti jednu od svojih poslovnica i testirati novi model usluživanja svojih gostiju napravivši automatizirani sustav dostave hrane.


Ovaj futuristički McDonald’s nalazi se u Fort Worthu u Texasu, a posebna je po tomu što svi oni koji odluče uzeti hranu u ovoj poslovnici, neće morati imati nikakvu interakciju s ljudima.


Iako hranu pripremaju zaposlenici u kuhinji, ovo je područje skriveno od pogleda, dok se obroci dostavljaju putem automatiziranog sustava dostave te radi na principu preuzimanja hrane za van te zaprimanja narudžbi iz automobila.
Ovaj restoran kod posjetitelja je izazvao dvojne reakcije: dok se nekima ovakav model uopće ne sviđa, drugi su ga pohvalili kao brz i jednostavan način preuzimanja hrane, prenosi Mirror.


TikToker Foodie Munster na svom je profilu podijelio video isječke iz dotičnog McDonald’sa budućnosti, u kojem je pokazao potpuno prazan restoran koji sadrži automatiziranu uslugu naručivanja, kao i servisni otvor kojim upravlja stroj s pokretnom trakom.


@foodiemunster @McDonald’s ♬ Jingle Bell Rock – Bobby Helms

U videu se ne vidi niti jedan zaposlenik, a isti je vlogger na svom Instagramu napisao: “Je li ovo početak kraja McDonald’sa kakvog poznajemo?”


Mnogi su se složili kako je ovo veoma izgledna situacija poslovanja u budućnosti, no neki su bili skeptični prema ovom testnom konceptu, komentiravši manjak zaposlenih. Jedna pratiteljica napisala je: “Već imamo previše automatiziranih stvari i osjećam da nam ne treba još stvari gdje ne komuniciramo sa stvarnim ljudima”


U priopćenju koje je prenio Mirror, lanac brze prehrane opisao je ovaj novi koncept kao “brzo i besprijekorno iskustvo za klijente i radnike”.


“Nikada prije nije postojao ovakav McDonald’sov restoran. Uvijek radimo na inovacijama kako bismo poboljšali iskustvo naših kupaca, bez obzira na to kako žele naručiti ili primiti hranu”, stoji u priopćenju.


“Kako se potrebe naših kupaca i dalje mijenjaju, predani smo u pronalasku novih načina da ih poslužujemo brže i lakše nego ikad prije”, izjavio je Max Carmona, viši direktor globalnog dizajna i razvoja restorana.