Utorak, 21. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Briljantno jednostavno

Uz ova tri trika vaše će sjenilo ostati postojano cijeli dan

Autor: Mija Dropuljić

29.05.2023. 08:48
Uz ova tri trika vaše će sjenilo ostati postojano cijeli dan

Foto: iStock

Izblijedi li vam sjenilo tijekom dana? Uz ove trikove to vam se više neće dogoditiSa sjenilom možemo kreirati najrazličitije izglede: od upečatljivih smokey eyes za sljedeću zabavu do neutralnih tonova za svakodnevne prilike. U svakom slučaju, sjenilo treba dobro držati i ne razmazati se. Nažalost, kako dan odmiče, može se smrviti, izblijediti, smjestiti se u pregibe očiju ili pobjeći. Iritantno je, ali postoji nekoliko trikova pomoću kojih možete duže sjenilo učiniti postojanim.


Ostavite kremu za lice da se dobro upije


Hidratantna njega ključna je za uspješno šminkanje. Uostalom, proizvodi u suhim područjima neprivlačno se znaju nataložiti na našoj koži. Ipak, na kapku treba štedljivo koristiti kremu jer masnoća uzrokuje brže nestajanje sjenila. Ako imate suhu kožu lica, onda je krema neophodna, ali trebate pričekati s apliciranjem sjenila nekoliko minuta nakon nanošenja. To će osigurati da se krema dovoljno upije i sjenilo ostane postojano na kapku. 


Nanesite bazu


Kako bi sjenilo zaista postojalo cijeli dan, neophodan je primer ili baza. Na tržištu postoje posebni primeri za sjenila, a ovaj trik također odlično funkcionira s korektorom. Utapkajte proizvod na kapke i nježno pomiješajte prstom. Ako želite da boje vašeg sjenila još intenzivnije dođu do izražaja, koristite bijelu podlogu, poput bijele olovke za oči.


Odaberite sjenila prema tipu kože
Nisu sva sjenila ista. Pobrinite se da imate visoku razinu pigmentacije kako bi boje došle do izražaja. Ako ste skloni masnoj koži, sjenila u prahu su pravi izbor za vas, a za njih koristite čistu četkicu s mekim vlaknima. Ako imate jako suhu kožu preporučujemo sjenila u gelu ili kremasta sjenila u stiku . Najbolje ga je prstima nanijeti na pomični kapak, a zatim krenuti prema obrvi. Ako želite kombinirati više boja, razmažite proizvod prstima, a zatim ga izblendajte mekom četkicom. Tako mogu se stvoriti glatki prijelazi. postići besprijekoran look!