Subota, 2. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Kako ih razlikovati?

Učiteljica se iznenadila shvativši kako su roditelji nazvali blizanke: 'Ovo je ludo!'

Autor: Sanda Milinković

02.02.2023. 07:29
Učiteljica se iznenadila shvativši kako su roditelji nazvali blizanke: 'Ovo je ludo!'

Foto: iStock

Davanje sličnih imena blizancima uopće nije neobičnoKako razlikovati identične blizance? Njihove razlike mogu biti iskazane karakterom, pokretima ili pak minijaturnim fizičkim obilježjem koji ih razlikuje. Ako sve to propadne, uvijek ih možete razlikovati imenom.


Važno je shvatiti ih kao individue, ali dok ih još ne poznajete toliko, različita imena se mogu pokazati korisnima prilikom prvog upoznavanja.


Nije to bio slučaj kod jedne učiteljice na zamjeni koja će se morati puno više potruditi da razlikuje blizanke kojima su roditelji dali – gotovo pa ista imena.
Učiteljica se oglasila na popularnom Redditu i upitala korisnike jesu li se ikada susreli s blizancima koji imaju “ludo identična imena”. Djevojčice se u njezinom slučaju zovu Selene i Selina.


No, iz komentara se dalo razaznati da davanje sličnih imena blizancima uopće nije neobično.


“Moj suprug je išao u školu s blizancima koji su se zvali Chris i Christopher“, “Moj tata zna blizance njegova godišta koji se zovu Rick i Richard” te “Išla sam u razred s blizankama Kelly i Kellen“.


Nakon nekoliko takvih komentara, jedna mama koja ima blizance napisala je: “Kao mama blizanaca, ovakva imena me nerviraju”. S njome su se složili i brojni drugi roditelji koji imaju blizance.


“Znam blizance s doslovno identičnim imenima. Njihova je mama odabrala muško ime koje joj se svidjelo i na kraju rodila blizance. Sada se obojica zovu Leonardo. Srećom, imali su različita srednja imena pa smo se tako snalazili. Logistička noćna mora!”, napisao je netko u komentarima, prenosi Mirror.