Subota, 9. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Specifično

Tajlandski KFC izbacio mirisne štapiće koji mirišu na prženu piletinu

Autor: Lucija Sučić

25.01.2023. 08:05
Tajlandski KFC izbacio mirisne štapiće koji mirišu na prženu piletinu

Foto: iStock, Unsplash

Biste li ih zapalili u svom domu?Već je poznata stvar da je tajni recept koji sadrži 11 biljaka i začina kojima KFC obogaćuje piletinu teško ponoviti u kuhinji, a kamoli u mirisnim štapićima, no KFC Thailand tvrdi da je postigao nemoguće.


U suradnji s nizom stručnjaka za mirise i parfeme, tajlandski ogranak međunarodnog lanca brze hrane uspio je osmisliti formulu mirisnih štapića koji ne samo da izgledaju kao grickalica, već ispuštaju istu aromu kao KFC-ova pržena piletina kada se zapali.


Pak Wansiri, glavni voditelj marketinške tvrtke Wunderman Thompson Thailand, rekao je da je cilj ovog jedinstvenog projekta privući pozornost javnosti na brend KFC za kinesku Novu godinu koristeći stoljetnu tradiciju – paljenje mirisnih štapića za odavanje počasti bogovima.
Stvaranje mirisnih štapića s prženom piletinom pokazalo se puno izazovnijim nego što je tim prvotno mislio. Za ovaj pothvat nisu morali rekreirati KFC-ov recept s 11 biljaka i začina, već su se morali osloniti na arome hrane kako bi postigli svoj cilj. Kako bi to učinio, KFC Scent udružio se s tvrtkama Sense Laboratory Co., Ltd. i Klinkasem Incense.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli 泰國人妻Judy (@thaithai_judy)


Izgled i tekstura ovih jedinstvenih mirisnih štapića također su bili izazov jer su morali izgledati jednako ukusno kao što navodno mirišu.


Ali ispuniti svoj dom mirisom KFC pržene piletine bez stvarnog naručivanja hrane nije tako jednostavno kao kupiti paket mirisnih štapića.


Ovi štapići nisu na prodaju, već su bili dio jedinstvene nagradne igre, no ako su prognoze Interneta točne, nekoliko njih moglo bi se pronaći na internetskim aukcijama…