Foto: Shutterstock
Cvjetovi su također jestivi i mogu se koristiti za aromatiziranje i ukrašavanje jela
Vlasac se puno koristi u kulinarstvu, a okus mu je manje intenzivan i samim tim delikatniji od pravog luka.
Koristi se svjež, npr. nasjeckan za pripremu umaka, kao prilog jelima od ribe i morskih plodova te također dobro ide uz salate i jaja.
U svakom slučaju uvijek se može koristiti umjesto luka, kao i za aromatiziranje juha.
Dobar gastronomski savjet je kombinirati vlasac sa sirevima, primjerice tako da pripremite brzinski namaz.
Evo recepta koji je ukusan koliko i jednostavan za pripremu:
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 200 g ricotte
- 200 g svježeg kozjeg sira
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 1 žličica sjemenki komorača
Priprema: Pomiješajte sireve s prstohvatom papra, sjemenkama korijandera i komorača te nasjeckanim vlascem.
Dobiveni namaz prije konzumiranja stavite u hladnjak na pola sata da odstoji.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
energija zajedništva
5000 kostimiranih trkača odazvalo se na jubilarni Zagreb Advent Run
Hrvatska
trajno rješenje problema
Nema više prokuhavanja: U Splitu konačno rješavaju problem zamućene vode
Novosti
stanje neprihvatljivo
19 femicida ove godine: “Žene ne mogu čekati institucije koje ne reagiraju”
Nogomet
bez komentara
Predsjednik HNK Rijeka demonstrativno napustio stadion zbog nesportskog ponašanja domaćina
KK Zadar
Premijer liga, 11. kolo
Alkar gađao u ništa na Višnjiku, Jusup uspješno testirao Buljevića i odmorio nositelje
Scena
Popularni pjevač
Otkriveno gdje je Thompson otišao nakon drugog rasprodanog koncerta u Višnjiku
Županija
65. obljetnica
Preživio je havariju tankera “Petar Zoranić”: ‘Na čelu mi je ostao ožiljak, kad se pogledam u ogledalo, sjetim se poginulih kolega’
Županija
Za aktualnu akademsku godinu
Čak 50 benkovačkih studenata dobit će stipendije od Grada, evo koliko one iznose
Crna Kronika
Tragedija u Bedekovčini
GOTOV OČEVID Vatrenim oružjem ubio suprugu, majku četvero djece, a potom i sebe
Plodovi zemlje i mora
Degustacija mladih vina i maslinovih ulja