
Foto: Shutterstock
Cvjetovi su također jestivi i mogu se koristiti za aromatiziranje i ukrašavanje jela
Vlasac se puno koristi u kulinarstvu, a okus mu je manje intenzivan i samim tim delikatniji od pravog luka.
Koristi se svjež, npr. nasjeckan za pripremu umaka, kao prilog jelima od ribe i morskih plodova te također dobro ide uz salate i jaja.
U svakom slučaju uvijek se može koristiti umjesto luka, kao i za aromatiziranje juha.
Dobar gastronomski savjet je kombinirati vlasac sa sirevima, primjerice tako da pripremite brzinski namaz.
Evo recepta koji je ukusan koliko i jednostavan za pripremu:
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 200 g ricotte
- 200 g svježeg kozjeg sira
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 1 žličica sjemenki komorača
Priprema: Pomiješajte sireve s prstohvatom papra, sjemenkama korijandera i komorača te nasjeckanim vlascem.
Dobiveni namaz prije konzumiranja stavite u hladnjak na pola sata da odstoji.
najnovije
najčitanije
Nogomet
REDSI PRVACI
Liverpool po 20. put prvak Engleske
Nogomet
USPJEH GRAĐANA
Manchester City u finalu FA Cupa, Gvardiol zabio
Zadar
KROZ CENTAR GRADA
Procesija s relikvijama svetaca i blaženika okupila brojne vjernike
Svijet
OPROŠTAJ OD SVETOG OCA
Oko 200.000 katoličke mladeži odalo počast papi Franji na Trgu sv. Petra
Svijet
RUSKI MINISTAR
Lavrov: Rusija će nastaviti gađati lokacije koje koristi ukrajinska vojska
Crna Kronika
TRAGEDIJA U LEPURIMA
[FOTO] Ovo je kuća u kojoj se dogodilo ubojstvo i samoubojstvo. Doznajemo detalje
Crna Kronika
pronađena dva tijela
TRAGEDIJA U LEPURIMA Vatrenim oružje ubio ženu, a zatim i sebe
Zadar
SVETI SAKRAMENT
Restorani za pričesti i krizme rasprodaju se za dvije minute! Provjerili smo kako se kreću cijene
Županija
GRADSKA KNJIŽNICA BIOGRAD
Tihana Jurišić o rastu knjižnice i važnosti timskog rada: “Našu kvalitetu prepoznaju i brojni turisti”
Hrvatska
loše poslovanje