Foto: Shutterstock
Cvjetovi su također jestivi i mogu se koristiti za aromatiziranje i ukrašavanje jela
Vlasac se puno koristi u kulinarstvu, a okus mu je manje intenzivan i samim tim delikatniji od pravog luka.
Koristi se svjež, npr. nasjeckan za pripremu umaka, kao prilog jelima od ribe i morskih plodova te također dobro ide uz salate i jaja.
U svakom slučaju uvijek se može koristiti umjesto luka, kao i za aromatiziranje juha.
Dobar gastronomski savjet je kombinirati vlasac sa sirevima, primjerice tako da pripremite brzinski namaz.
Evo recepta koji je ukusan koliko i jednostavan za pripremu:
- 1 žlica nasjeckanog svježeg vlasca
- 200 g ricotte
- 200 g svježeg kozjeg sira
- 1 žličica sjemenki korijandera
- 1 žličica sjemenki komorača
Priprema: Pomiješajte sireve s prstohvatom papra, sjemenkama korijandera i komorača te nasjeckanim vlascem.
Dobiveni namaz prije konzumiranja stavite u hladnjak na pola sata da odstoji.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
nepravomoćna presuda
82-godišnji lovac umjesto divlje svinje upucao drugog lovca, nakon tri godine stigla presuda
Novosti
ukrajinci tvrde suprotno
Ruske snage zauzele Mirnohrad i Huljajpolje, tvrdi Kremlj
Zadar & Županija
PET VIJESTI
PREGLED DANA Evo koje su vijesti obilježile subotu u Zadru i okolici
Zadar & Županija
U Glogovu
Kuga malih preživača stigla u Zadarsku županiju, u općini Gračac eutanazirano 75 životinja
Ostali sportovi
Svjetsko prvenstvo u Rapidu
Magnus Carlsen poražen u Dohi, Rus i Amerikanac preuzeli vrh SP-a u Rapidu
Zadar
grafiti
Prešarani grbovi s prvim bijelim poljem na više grafita na Plovaniji
Zadar
LIGATURA
INKLUZIVNA GLAZBENA PRIČA Tri odgojiteljice osigurale djeci s teškoćama prostor za kreativni rast
Zadar
ŠPICA
[FOTO] Blagdanska špica na Poluotoku: Pogledajte koga smo ovu subotu ulovili u điru
Scena
Od trgova do klubova
DONOSIMO DETALJAN PREGLED Gdje za Novu?
Zadar
Na glavnoj pozornici