Srijeda, 4. listopada 2023

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Svjetski lanac

Starbucks uvodi kavu s maslinovim uljem: Kažu da ima 'baršunasti' i 'puterasti' okus

Autor: Hina

22.02.2023. 13:50
Starbucks uvodi kavu s maslinovim uljem: Kažu da ima 'baršunasti' i 'puterasti' okus

Foto: Dominika Roseclay/Pexels

"U više od 40 godina ne mogu se sjetiti trenutka u kojem sam bio uzbuđeniji", poručio je izvršni direktor Howard SchultzNajveći svjetski lanac kafića Starbucks priopćio je da uvodi liniju napitaka s maslinovim uljem u Italiji, javlja BBC u srijedu.


Izvršni direktor Howard Schultz kaže da je “neočekivani, baršunasti, puterasti okus… poboljšao kavu i lijepo se zadržao na nepcu”.


Starbucks je među glavnim američkim tvrtkama koje su se suočile s preprekama dok su se pokušavale proširiti na talijansko tržište hrane i pića.
Talijanska scena kave poznata je po svojim neovisnim kafićima koje često vode obitelji.


Starbucks trenutno ima dvadesetak kafića u Italiji.


“Sada će biti ljudi koji će reći: maslinovo ulje u kavi? Ali dokaz je u šalici”, rekao je Schultz na internetskoj stranici tvrtke.


“U više od 40 godina ne mogu se sjetiti trenutka u kojem sam bio uzbuđeniji, oduševljeniji”, dodao je.


Asortiman Oleato, koji u srijedu kreće u prodaju u Italiji, uključuje ledeni espresso i bijelu kavu s maslinovim uljem i “pjenicom od zobenog mlijeka”.


Bit će tu i cold brew kave (hladno pripremljena kava) u kojoj se “svilenkasta infuzija ekstradjevičanskog ulja Partanna s pjenom slatkog vrhnja od vanilije… polako prelijeva kroz napitak”.


Maslinovo ulje ključni je dio mediteranske prehrane. Njegove zdravstvene dobrobiti djelomično se mogu pripisati mononezasićenim masnim kiselinama, koje sadrže vitamine i minerale, te polifenolima, mikronutrijentima dobivenim iz biljaka.