Foto: Pexels
Slasticu krasi specifičan okus, a nije za zanemariti i da se brzo priprema
Balzamični ocati izvrstan je dodatak svim vašim predjelima te glavnim jelima, a također ga možete koristiti i za pripremu slastica.
Preporučamo vam recept za pripremu deserta čiji su glavni protagonisti mascarpone i balzamični ocat.
Sastojci za bazu:
- 70 g omekšalog maslaca
- 3 žličice balzamičnog octa
- 120 g kakao keksa
- 20 gr prženih badema
Sastojci za kremu:
- 300 g mascarponea
- 80 g šećera u prahu
- 120 ml vrhnja
- 100 g ricotte
- 1 vrećica vanilin šećera
Sastojci za preljev:
- 140 g balzamičnog octa
- 30 g šećera u prahu
Priprema: Za podlogu pomiješajte maslac s balzamičnim octom i sitno nasjeckanim keksima pa dopunite nasjeckanim, prženim bademima.
Smjesu potom stavite na dno čaša.
Za kremu pomiješajte mascarpone sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ricottu i šlag koji ste dobili od tučenog vrhnja.
Izmiješajte i dobivenom kremom napunite čaše.
Poravnajte površinu i stavite u frižider.
U loncu pripremite preljev tako što ćete na laganoj vatri pomiješati ocat i šećer u prahu i ostaviti da kuha 5 minuta.
Zatim ostavite da se ohladi i ulijte u čaše. Ukrasite po želji.
najnovije
najčitanije
Hrvatska
RAST
Na poštanskom tržištu u trećem tromjesečju ostvaren rast prihoda i usluga
Svijet
UDAR NA DŽEP?
EU privremeno uvodi carinu od tri eura na male pakete iz Kine
Zadar
PREGLED DANA
PET VIJESTI DANA Petak u Zadru u znaku Thompsona
Zadar
TRADICIONALNO
Betlehemsko svjetlo stiglo u Zadarsku županiju: ‘Hvala vam što ste donijeli svjetlo’
KK Zadar
ABA liga, 10. kolo
Zadrani za pola koša ostali kratki na gostovanju kod Mege
Nogomet
Županijski hit-trener
Matej Čulina: “Tužno je vidjeti kad ambicije kluba guše djecu u njihovoj kreativnosti”
Zadar
12. i 13. prosinca
Iz Višnjika uputili dvije važne obavijesti uoči Thompsonovih koncerata
Županija
Pustolovni turizam
Zadarska županija traži koncesionara koji će izgraditi zip-line kod Paškog mosta
Zadar
KONCERT
VIŠNJIK SE NAPUNIO! Donosimo fotke iz dvorane
Zadar
VIŠNJIK RASPRODAN