Foto: Pixabay
Sol je jedan od najčešće korištenih začina u kuhinji, no jeste li ikada probali onu s okusom?
Na tržištu se mogu naći sve vrste: limun, lavanda, ljuta papričica, kadulja. No, zašto ju kupovati kada ju možete napraviti kod kuće i prilagoditi po želji?
Nudimo vam recept za sol s okusom komorača.
To je zaista jednostavno za napraviti i dat će dodatnu aromu jelima koja ćete poslužiti na stolu, ali ne samo.
Sol s okusom komorača je vrlo lijepa ideja za dar, savršena za svaku priliku.
Za pripremu soli s okusom komorača trebat će vam samo dva sastojka:
- 500 g krupne ili sitne soli
- čuperci komorača
Priprema: Čuperke komorača dobro operite i osušite krpom, nježno ih tapkajući. U mikser slažite čuperke i sol i sve miksajte dok se sastojci ne sjedine.
U ovom trenutku morat ćete osušiti sol. Pećnicu zagrijte i stavite sol na tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Postavite nisku temperaturu, oko 80°, i nakon pola sata provjerite da više nije vlažno.
Nakon što je spremna, spremite ju u staklenku ili hermetički zatvorenu posudu kako biste sačuvali aromu.
najnovije
najčitanije
Vinske kronike
poznata sorta
ZADAR VS. SVIJET Regionalne specifičnosti cabernet sauvignona širom svijeta
Svijet
suprotno europskim zemljama
Amerikanci očekivano osudili nalog Haškog suda za uhićenje Netanyahua
Ostali sportovi
Veliki "come back"
Lindsay Vonn se vraća skijanju na utrci u St. Moritzu
Zadar
slobodan ulaz
U sklopu obilježavanja Dana grada Zadra Muzej antičkog stakla priredio bogat program
Zadar & Županija
NESREĆA
Tehnički direktor Jadrolinije opisao što se dogodilo s katamaranom “Silba”
Županija
SILBA
FOTO Katamaran Jadrolinije udario o obalu Božave
Županija
TUŽNI ODLAZAK
VIŠE OD BRODA Šarini su živjeli s ‘Princem Zadra’: ‘Godinama smo radili s njim, živjeli, dizali…’
Kultura
Alba Miočev
Mlada zadarska slikarica osvojila Grand Prix: “Bitno je da svaki dan uđem u atelje, čak i ako ne slikam…”
Scena
IRIS PETRAČ
Tko je supruga Novice Petrača? Bivša zadarska novinarka i glasnogovornica Grada Zadra
Županija
POTPORE