Utorak, 27. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Trendovi u frizurama

Skandinavska pletenica je savršena frizura za hladne dane

Autor: Mija Dropuljić

19.12.2022. 07:10
Skandinavska pletenica je savršena frizura za hladne dane

Foto: iStock

Chic frizura ispod šešira i velikog šala? Moguće je!Gotovo je i više to ne možemo poricati: zima je stigla! A s njom hladan vjetar, suh zrak grijanih prostora i kišni (ako ne čak i snježni) sivi dani. A s njima i sve više dana s lošom frizurom zbog nošenja kapa i šešira.


Stoga je krajnje vrijeme da bacimo pogled na Skandinaviju. Žene i muškarci s dalekog sjevera nisu poznati samo po svom cool i praktičnom izgledu kada je u pitanju moda već nam mogu dati i kvalitetan savjet za frizure za hladnu sezonu. 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Tine Andrea Lauvli (@tineandreaa)


A što je popularnije u Skandinaviji od pletenica? Klasični konjski rep s pletenim dijelom koji kosu štiti od vjetra i suhog grijaćeg zraka trenutno je vrlo popularan među skandinavskim modnim profesionalcima.
Dodatan plus? Pletenica se može napraviti u samo nekoliko jednostavnih koraka. 


Osnovni uvjet za vašu pletenicu à la Scandinavia je prava duljina kose. U ovom slučaju vaša kosa mora biti duga najmanje do ključne kosti. U idealnom slučaju, ni ne mora biti svježe oprana.


Naime, što je tekstura vaše kose “masnija”, to ju je lakše isplesti. Za bolji efekt, prvo je potrebno skupiti svu kosu u visoki ili niski rep.


Također, možete koristiti lak za kosu ili gel kako biste ukrotili mladu kosu prije nego što ispletete pletenicu na klasičan način.


Na kraju sve učvrstite još jednom gumicom za kosu i gotova je prekrasna skandinavska pletenica koja će vam garantirano trajati cijeli dan!