Foto: iStock
Priuštite si dašak Italije u ove vrele dane
Farfalle, fusilli, linguine – sami nazivi raznih vrsta i oblika talijanske tjestenine zvuče kao romantična pjesma uz koju sanjate o sljedećem odmoru u Italiji.
Jedno je sigurno: tjestenina uvijek zadovoljava svakog gurmana. Ali čak i među ljubiteljima tjestenine postoje faze u kojima se zasite klasičnog zelenog pesta i umaka od rajčice.
Onda treba malo raznolikosti i inspiracije. Što kažete na svježe povrće i hrskave pinjole, prelivene sa svježim kozjim sirom?
Ovaj recept za mediteransku ljetnu tjesteninu može se izvrsno kombinirati s vama osobno omiljenom vrstom tjestenine.
Sastojci (za 2 osobe):
- 200 grama tjestenine
- 1/2 crvenog luka
- 1 režanj češnjaka
- 1 tikvica
- 10 koktel rajčica
- 1 šaka pinjola
- 2 žličice maslinovog ulja
- sol i papar
- 1 limun
- otprilike dvije grančice bosiljka
- 50 g svježeg kozjeg sira
Priprema:
Tjesteninu skuhajte al dente, ocijedite i stavite sa strane. Narežite luk na četvrtine i potom na tanke ploške. Zatim ogulite češnjak i narežite ga na sitne ploške. Tikvice operite i uzdužno narežite. Narežite rajčice na četvrtine ili osmine, ovisno o njihovoj veličini. Pinjole ispecite i ostavite sa strane.
Zagrijte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk. Nakon što luk postane proziran, dodajte češnjak u tavu na oko minutu. Dodajte tikvice i kratko propirjajte. Tikvice mogu ostati malo hrskave. Dodajte rajčice i začinite solju i paprom. Ubacite tjesteninu i zagrijte uz miješanje.
Limun operite i sitno naribajte koricu. Bosiljak narežite na sitne trakice, a kozji sir izmrvite. Kad je tjestenina s povrćem vruća, poslužite s naribanom limunovom koricom, bosiljkom, kozjim sirom i pinjolima. Ako ne volite tikvice, patlidžan možete narezati na tanke ploške i popržiti umjesto njih.
najnovije
najčitanije
Zadar
U KONCERTNOM UREDU ZADAR
Udruga Kamene Babe najavljuje vokalne radionice “Tijelo i Glas”
Crna Kronika
EKSPLOZIJA RUČNE BOMBE
U Kninu dan žalosti zbog tragedije. Policija apelira: “Predajte oružje i eksplozive”
Plodovi zemlje i mora
Stvari se mijenjaju
“Nema puno lignji, ali ima ribe, i to prave, oborite”
Ostali sportovi
Svjetski skijaški kup
Kolega nakon lošije druge vožnje Kolega 16., slavio Clement Noel
Hrvatska
NEZAVISNI
Bernardić predstavio kandidaturu za gradonačelnika Zagreba
Zadar
tužna vijest
Preminuo ugledni zadarski otorinolaringolog dr. Zlatko Matulić
Zadar
đir po poluotoku
[FOTO] Sunčana jesenska subota izmamila Zadrane u šetnju
Zadar
danas prosvjed
Zadranka Jasminka Adžić Sikirić: ‘Brutalni porezni udar pomest će mnoge male iznajmljivače’
Županija
kupnja
I ovu nedjelju otvoren određen broj trgovina u Zadru i županiji, donosimo popis
Crna Kronika
strava u slavoniji