Nedjelja, 21. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

32 C°

Međunarodna autorica

Sa 89 objavila knjigu koju je pisala dugih 77 godina i dokazala da nikada nije kasno

Autor: Lucija Sučić

22.02.2023. 07:54
Sa 89 objavila knjigu koju je pisala dugih 77 godina i dokazala da nikada nije kasno

Foto: iStock

Za ostvarenje sna, pobrinula se njezina unukaAngela Cole je prabaka koja je u 89. godini života postala međunarodno objavljena autorica te svima dokazala kako niakda nije kasno ostvariti svoje snove!


Svoju knjigu počela je pisati kada je imala 12 godina, što znači da je sama knjiga bila u nastajanju dugih 77 godina. Na romanu “La Famiglia” radila je veći dio svog života, a prema riječima njezinih unuka, kako prenosi Mirror, sadržaj priče postoji otkad pamte – iako uglavnom na stotinama komadića papira.


Prošle je godine Angelina unuka Heidi Lindsay odlučila rad svoje bake uobličiti u knjigu i potom ju objaviti.
“La Famiglia” govori o ljubavnoj priči Angeline majke Eriette i njenog oca Notija i životu koji su vodili u Egiptu, gdje su se upoznali nakon što je Noti pobjegao od razornog požara koji se dogodio u njegovom rodnom gradu u Turskoj.


Angela je rekla: “Da te priče nisu zapisane ili ispričane drugima, jednostavno bi bile isprane kao zrno pijeska koje je odnio val. Dok sam odrastala, bila sam opčinjena njima i počela sam ih zapisivati”.


Oduvijek je sanjala o tome da bude objavljena autorica, ali život ju je odveo u druge karijerne puteve te je našla posao kao policijska prevoditeljica kada se doselila u Ujedinjeno Kraljevstvo nakon što je 1956. sama i u visokoj trudnoći pobjegla od Sueske krize.


Njezina unuka Heidi pobrinula se da se bakin san ostvari.


“Oduvijek sam znala da je moja baka pisala knjigu, često mi je to govorila, ali kad sam bila mlađa, nisam to baš znala cijeniti. Kako sam odrastala, pričala mi je različite priče i bila sam oduševljena. Svijet mora znati za to“.


Knjiga je u međuvremenu objavljena, te drži obećanje da “nikome neće biti dosadno dok je čita”.