Nedjelja, 10. prosinca 2023

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Emocionalni reset

Proljetno čišćenje veze: 9 savjeta pomoću kojih će vaš romantični život postati puno bolji

Autor: Life

28.04.2023. 08:45
Proljetno čišćenje veze: 9 savjeta pomoću kojih će vaš romantični život postati puno bolji

Foto: iStock

Nova sezona donosi novi pristup odnosimaProljetno čišćenje također vrijedi u vezi, a najbolje ga je primijeniti na isti način kao što ste to učinili sa svojim stanom – naime strogo prema načelu: čuvati, protjerati, uložiti.


Čuvajte prijateljstvo sa svojim partnerom 


Sve je u životu lakše kad imate dobrog prijatelja pored sebe. U idealnom slučaju, vaš partner nije samo vaš partner ili otac vaše djece, već i pravi prijatelj. Održavajte tu posebnu vezu živom tako što ste mu i vi pravi prijatelj. Ako je ovo umrlo u vašem partnerstvu, sada je idealno vrijeme za ponovno uspostavljanje prijateljstva.


Čuvajte prijatelje u vezi


Ako se previše usredotočite na svog partnera, prijatelji često zaostaju. Ali oni su važni. S jedne strane zbog emocionalne stabilnosti, s druge strane kako biste svom partneru dali slobodu. Oboje dajete jedni drugima priliku za održavanje intimnih kontakata i imate iskustva izvan veze. Koristite proljeće da biste ponovo učinili više sa svojim prijateljima.


Čuvajte romantične datume
Svaka veza treba brigu kako bi dugoročno ostala privlačna za oba partnera. Stoga, priuštite sebi i svom partneru malo uzbuđenja redovitim romantičnim datumima. Ovo može biti dobra večera u vašem omiljenom restoranu, kao i wellness vikend ili, posebno u proljeće,  romantična vožnja biciklom.


Protjerajte ljubomoru


Ljubomora, u minimalnim dozama, može oživjeti vezu. U osnovi, međutim, uništava mnogo više nego što stvara. Ako je ljubomora problem u vašoj vezi, razgovarajte s partnerom kako biste to pitanje okončali jednom zauvijek. U osnovi bolje raspoloženje u proljeće može vam pomoći pronaći dobro rješenje. Ako to ne uspije, terapija parova mogla bi pomoći.


Protjerajte prošlost


Proljeće je također idealno vrijeme za mentalno odvajanje od prošlosti. Odložite sjećanja na prošle veze i ne opterećujte svoju trenutnu ljubav s njima. Živite ovdje i sada i uživajte u vremenu sa svojim partnerom.


Protjerajte negativnu energiju


Iskoristite proljeće kako biste prenijeli dobro raspoloženje koje dolazi s njim u vašu vezu. Negativne energije se nikada ne mogu ukloniti tako lako kao sada. Razgovarajte sa svojim partnerom o stvarima zbog kojih se osjećate loše i riješite ih se jednom zauvijek.


Uložite u nove avanture


Čim vani postane toplije, kreće idealno vrijeme za brojne nove avanture. Iskoristite ovaj period kako biste obogatili svoj odnos s nekim novim iskustvima. 


Uložite u male darove


Mala iznenađenja i znakovi ljubavi drže ljubav mladom ili je mogu ponovno osvježiti. Dakle, ako negdje naiđete na nešto zbog čega bi vaš partner mogao biti sretan, iznenadite ga tom sitnicom.


Uložite vrijeme


Mnoge veze gube svoju magiju samo zato što partneri nemaju dovoljno vremena jedno za drugo. Odvojite vrijeme, pronađite trenutak zajedništva i priliku da privatno razgovarate svaki dan. Dani koji sada postaju duži čine planiranje slobodnog vremena malo opuštenijim, jer ne smatrate da je dan završen u 17:00 i s prvim mrakom.