Subota, 15. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Brzinsko rješenje

Prljava kosa? Trikovi kako je zakamuflirati i što nikako ne bi trebali raditi

Autor: Šarlota Brnčić

08.12.2022. 07:49
Prljava kosa? Trikovi kako je zakamuflirati i što nikako ne bi trebali raditi

Foto: Pexels

Što učiniti, a što ne činiti?Današnji užurbani život ne dopušta nam uvijek pranje kose u skladu s našim svakodnevnim obvezama.


Između obitelji, posla i ostalih obaveza, često nemamo vremena razmišljati o svojoj kosi. Ali što trebamo učiniti kada se nađemo u ovakvom stanju?


Što NE raditi kada vam je kosa prljava
Ako vam je kosa prljava i nemate mogućnost oprati je u kratkom vremenu, pokušajte ublažiti situaciju što je više moguće: stoga, kako biste izbjegli pogoršanje izgleda vaše kose, možete pribjeći nekim trikovima.


Najvažnije je izbjegavati previše dodirivanja ili češljanja kose.


Ruke i češljevi, čak i ako su čisti, brzo zaprljaju korijen kose zbog mrtve kože i sebuma skrivenog između čekinja četke i na našem epidermisu.


Općenito, prečesto pranje kose može je oslabiti i stresirati. Postoje različiti tipovi kose i iz tog razloga pranja trebaju biti dozirana, pogotovo ako se radi o slučaju masnog vlasišta.


Nikada ne biste smjeli zlorabiti šampon i regenerator: dapače, preporučuje se pranje prljave kose dva puta tjedno, a u graničnim slučajevima najviše tri puta.


Kako prikriti prljavu kosu


Prljava vas kosa, međutim, ne bi trebala plašiti i ne bi trebala potkopavati vaše svakodnevne obveze.


Predlažemo vam neke praktične, jeftine, prirodne i vrlo brze metode za kamufliranje kada je pranje kose još daleko.


U slučaju tamne kose možete koristiti malo soka od limuna. Sa samo nekoliko kapi, nanesenih direktno na tjeme i po dužini, kosa će zapravo biti pročišćena te će izgledati sjajna i mirisna kao nakon pranja!


U slučaju svijetle kose možete koristiti proizvode u prahu poput sode bikarbone ili dječjeg pudera, koji će djelovati kao suhi šampon.


Sve što trebate učiniti je staviti malu količinu na kosu i iščetkati je bez ostavljanja tragova na kosi. Ovi proizvodi upijaju višak sebuma i čine kosu čišćom.


Ali to nije sve! Ako vas upravo spomenute ideje ne uvjeravaju, postoji još jedan nepogrešiv lijek za kamufliranje prljave kose.


Postoje barem tri adekvatne frizure za prikrivanje ovog problema, a to su:


  • klasični konjski rep
  • pletenica sa strane ili
  • neuredna punđa