Četvrtak, 22. veljače 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odličan trik

Prekrasni nokti zahvaljujući pasti za zube? Da, a evo kako!

Autor: Mija Dropuljić

19.03.2023. 08:00
Prekrasni nokti zahvaljujući pasti za zube? Da, a evo kako!

Foto: iStock

Pasta za zube nije baš poznata po tome što nokti čine sjajnima, ali uvijek može pomoći da dobijete savršene nokteDizajn noktiju, nove boje, novi oblici: volimo iznova i iznova ukrašavati vrhove prstiju. Nažalost, mnoge promjene između boja i dizajna ponekad znače da nokti trpe ili čak mijenjaju svoju prirodnu boju. To možete zanemariti i nastaviti ih lakirati ili čekati dok nokat ponovo ne izgleda normalno. Ali ovdje imamo puno bolji kozmetički trik za vas koji će brzo učiniti da vam nokti zasjaju. Najbolje od svega? Već imate sve što trebate kod kuće!


Sve što trebate da vam nokti ponovo zasjaju je pasta za zube. Pasta za zube ne samo da naše zube čini blistavo bijelima, već i osigurava da naši nokti ponovo zasjaju. To je zbog vodikovog peroksida, koji izbjeljuje zube i nokte. Dodatni plus, jednostavno je za korištenje kao i četkanje zuba. Na primjer, ako su vaši nokti obojeni od lakiranja i poprimili su ružan žućkasti ton, možete ih ponovo učiniti lijepima i sjajnima. 


Na svaki pojedinačni nokat stavite malu količinu paste za zube i ostavite je da stoji oko 10 minuta. Zatim pomoću male četkice za zube masirajte pastu za zube u nokat. Na kraju, cijelu smjesu dobro isperite i dodatno se pobrinite za nokte pomoću malo ulja za nokte i kremom za ruke.
Ovisno o tome koliko je jaka promjena boje na vašim noktima, možete ponoviti ovaj tretman. U idealnom slučaju, trebate očistiti nokte dva puta tjedno (ne češće!) kako biste se potpuno riješili promjene boje. Također biste trebali koristiti osnovni premaz prilikom lakiranja kako biste zaštitili nokte od neželjenih diskoloracija.