Nedjelja, 24. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Tres chic!

Pravila koje obožavaju Francuskinje, za uvijek savršen make up

Autor: Mija Dropuljić

05.12.2022. 07:23
Pravila koje obožavaju Francuskinje, za uvijek savršen make up

Foto: iStock

Tajna jednostavnog, laganog i prirodnog šminkanjaNe samo u modi, već i u pogledu ljepote i šminke, iznova se divimo eleganciji i nonšalantnosti Francuskinja. Vjerne motu “manje je više”, imaju odličan osjećaj kako se jednostavnim stvarima može dočarati fantastičan izgled.


Vole koristiti osnovne stvari u svojim odjevnim kombinacijama, a jednostavnost je najvažnija i kada je riječ o šminkanju. Ovo su tri pravila za njihov nevjerojatan izgled!Podloga nije uvijek potrebna
Za blistav ten i besprijekoran make up Francuskinje ne biraju uvijek samo puder, već počinju od njege kože. Kako biste dobili prirodno lijep izgled, priprema kože za make up je početak i kraj svega.


Osim toga, umjesto teške podloge, Francuskinje kao alternativu vole koristiti i toniranu BB ili CC kremu. Također optimizira make up, ali su znatno lakše od podloge.Vješto koristite maskaru


Još jedna tajna Francuskinja i njihove fantastične šminke je minimalna upotreba maskare. Umjesto da trepavice naglašavate maskarom, koristite je štedljivije. Trepavice se samo nježno dotiču s maskarom i tako dobivaju prirodan izgled. Ako želite da make up očiju bude upečatljiviji, upotrijebite više eyelinera ili tamnog sjenila uz sam rub trepavica.


View this post on Instagram

A post shared by Sabina Socol (@sabinasocol)Nemojte koristiti ruž samo za usne


Većina nas koristi ruž prvenstveno na usnama, dok ga Francuskinje vole koristiti i kao sjenilo i rumenilo za potpuno besprijekoran izgled. Ista nijansa se uvijek iznova pozicionira na različitim dijelovima lica i tako osigurava posebnu svježinu.