Subota, 23. rujna 2023

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Brazil

Porod iznenadio i liječnike i mamu: 'Mislili smo da će beba imati 4 kilograma, a ima 7!'

Autor: S.M.

26.01.2023. 07:51
Porod iznenadio i liječnike i mamu: 'Mislili smo da će beba imati 4 kilograma, a ima 7!'

Foto: iStock ilustracija

Beba je visoka 59 centimetara što je osam centimetara više od prosjeka za novorođenčadAngerson Santos na svijet je došao carskim rezom 18. siječnja. Rođen u Brazilu, Angerson je već postao slavan jer su ga liječnici proglasili “najvećom bebom u državi”. Kada se rodio, težio je sedam kilograma.


Njegova majka Cleidiane Santos dos Santos (27) dan prije nego je rodila, posjetila je bolnicu Padre Colombo zbog konzultacija. Liječnici su joj rekli da će beba biti prevelika za prirodni porođaj te da preporučuju carski rez.


Zahvat je obavljen dan kasnije i Angerson je rođen bez ikakvih zdravstvenih problema.
Beba je visoka 59 centimetara što je osam centimetara više od prosjeka za novorođenčad.


Bolnica je u međuvremenu započela kampanju kojom se prikupljala odjeća za bebu jer ona koju mu je mama namijenila, bila je previše malena. Liječnici kažu da su mu već sada potrebne pelene za bebu od devet mjeseci te odjeća za jednogodišnjake.


“Nisam očekivao ovakvo iznenađenje. Mislili smo da će imati četiri kilograma, ali na kraju je imao sedam. Želim zahvaliti liječničkom timu koji mi je davao snagu i pazio na mene otkako sam stigla.


Da nije bilo njih, ne znam što bih sama sa sobom. Zahvaljujem se svakom pojedinačno”, kazala je Cleidiane, inače majka još petero djece od kojih je jedno rođeno s četiri kilograma, piše Daily Star.